• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 16 °C

İzmir’in Eğitim Üssü ‘DESEM’

İzmir’in Eğitim Üssü ‘DESEM’
Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM), 1998 yılından bu yana yaşam boyu öğrenme prensibi ile mesleki ve kariyer gelişimi, kişisel gelişim programları, yabancı dil ve sınavlara hazırlık eğitim faaliyetleri gibi birçok alanda İzmirlilere h

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM), 1998 yılından bu yana yaşam boyu öğrenme prensibi ile mesleki ve kariyer gelişimi, kişisel gelişim programları, yabancı dil ve sınavlara hazırlık eğitim faaliyetleri gibi birçok alanda İzmirlilere hizmet sunuyor. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM), sadece üniversite öğrencilerinin değil; İzmir'de yaşayanların güncel ve evrensel bilgi aktarımına odaklı bir anlayışla eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Yaşam boyu öğrenme fırsatlarının toplumun her kesimine ulaşması için 1998'den beri eğitim programları sunan DESEM, farklı eğitim düzeyindeki katılımcılara, ön lisans, lisans ve lisansüstü programları dışında Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) eğitim verdiği ve araştırma yaptığı tüm alanlarda sürekli eğitim ve geliştirme programları düzenliyor. Bu yönüyle nitelikli insan kaynağının yetişmesine yıllardır önemli katkılar sunan DESEM, yüz yüze eğitimlerin dışında çevrim içi ve karma programlar ile güncel ve evrensel bilginin yayılmasına da katkı sunuyor.
DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin akademik eğitimin yanında toplumsal fayda misyonunun olduğunu belirterek, sahip olunan bilgi ve tecrübenin, DESEM kanalı ile İzmirlilere ulaştırıldığını söyledi. Rektör Hotar, “Üniversitemiz köklü akademik altyapısı ve öğrenci odaklı anlayışı ile 41 yıldır bilim dünyasına katkılar sunmaktadır. Bu misyonumuzun yanında kamu yararını da önemsiyor, sosyal üniversite olma vizyonuyla sürekli eğitim merkezimizde birçok kişisel gelişim programları ve eğitim faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda her geçen gün daha fazla kişiye ulaşma konusunda başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Üniversitemizin çeşitli bölümlerinde üretilen tüm bilgi ve tecrübeyi hayatın her kesimine aktarmak amacıyla kurulan DESEM, öğrencilerden ev hanımlarına, iş adamlarından devlet memurlarına kadar çok sayıda katılımcıya ulusal ve uluslararası sertifika hizmeti vermektedir. Aynı zamanda DESEM, mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesine yönelik Üniversite-Sanayi iş birliklerinin kurulmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunmaktadır” dedi. 

11 AYDA 2 BİN SERTİFİKA
DESEM’de 2023 yılında 81 program açılmış ve toplam 957 katılımcıya belge verilmiştir. Eğitim merkezinde; İspanyolca, Çince, İngilizce, Almanca, Göktürkçe, Fransızca, Rusça, Arapça, Yunanca, İtalyanca dilleri eğitimi, Braille Öğreniyorum, Temel Borsa, Temel Analiz, Teknik Analiz, AUTOCAD, Temel İlk Yardım, Müzik Terapi Eğitimi, Çocuklarla Felsefe Atölyesi, Ebru Sanatı, Yaratıcı Yazarlık, İnsan Kaynakları Yönetimi, Dijital Dönüşüm, Endüstri 4.0, Kooperatif Yöneticiliği, e-Ticaret, Aile Eğitimi ve Danışmanlığı, Uzman Arabuluculuk,  Milletlerarası Özel Hukukta Çocuğun Korunması gibi eğitimler verilmektedir. DESEM bütün bu kursların yanı sıra Ege İhracatçı Birliği, KOSGEB İzmir Müdürlüğü, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi, Türk Eximbank ve birçok kurumla da önemli iş birlikleri ve farklı projelere yönelik çeşitli görüşmeler yürütmektedir.
Kültür-Sanat Etkinlikleri kapsamında her Perşembe günü uzman öğretim üyelerinin üretmiş olduğu eserler; film ve belgesel gösterimleri, resim-fotoğraf sergileri ve konserler İzmir halkı ile buluşturularak sanatın yaygınlaştırılmasına katkı sağlamaktadır.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78