• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 23 °C

Öğrenciler Mesleğini Seçiyor

Öğrenciler Mesleğini Seçiyor
İzmir’in Aliağa ilçesinde Lise öğrencilerinin bilinçli üniversite ve meslek tercihi yapabilmeleri amacıyla Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü elele verdi. İki kuruluş önce “Kendimi ve çevremi

ALİAĞALI ÖĞRENCİLER “MESLEĞİMİ SEÇİYORUM” FUARINDA

ALİAĞA TİCARET ODASI VE ALİAĞA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ, LİSE ÖĞRENCİLERİNİ İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MESLEĞİMİ SEÇİYORUM” FUARINA GÖTÜRDÜ. ÖĞRENCİLER, MESLEK TANITIM MASALARINDA MERAK ETTİKLERİ MESLEKLERLE İLGİLİ MERAK ETTİKLERİ BİLGİLERİ ÖĞRENDİ.

ALİAĞA"LI ÖĞRENCİLER BİLİNÇLİ MESLEK SEÇİMİ İÇİN FUARDA

ALFA TİVİ www.alfativi.net

İzmir"in Aliağa ilçesinde Lise öğrencilerinin bilinçli üniversite ve meslek tercihi yapabilmeleri amacıyla Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü elele verdi. İki kuruluş önce “Kendimi ve çevremi tanıyorum, mesleğimi seçiyorum” projesi başlattı. Bir buçuk yıl sürecek proje kapsamında lise 11 ve 12. Sınıf öğrencilerinin bilinçli okul ve meslek tercihi yapması için öğrenciler Sanayi kuruluşlarına götürülerek meslekler tanıtılıyor. Aliağa Ticaret Odası ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğü, Aynı proje kapsamında ilçedeki 82 Anadolu Lisesi öğrencisini, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından gerçekleştirilen “Mesleğimi Seçiyorum” fuarına götürdü.

ALİAĞA"DAN 82 ÖĞRENCİ MESLEĞİMİ SEÇİYORUM FUARINDA
Aliağa Anadolu Lisesi 12. Sınıfından 82 öğrenci, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nasuh Gökdemir, ALTO Genel Sekreteri Takdir Yarış, Basın Müşaviri Ali Osman Karatekin, öğretmenler İsmail Açar, Nazire Öztürk, Ahmet Ölçen, Rukiye Turan ve Gülay Ertan"dan oluşan Aliağa kafilesi, ilk olarak İEÜ Öğretim Görevlisi Taylan Demirkaya"nın “Hedefler doğrultusunda zaman yönetimi” konulu seminerine katıldı. Taylan Demirkaya, Açıkhava amfisindeki seminerde öğrencilere keyifli dakikalar yaşattı. Fuarın öğleden sonraki bölümünde ise meslek tanıtımları yapıldı.

MESLEK MASALARINA BÜYÜK İLGİ
Bilgisayar- Yazılım mühendisliği, Hukuk, Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık ve Çevre tasarımı, Mimarlık, Lojistik Yönetimi, Uluslararası Ticaret, Medya İletişim başta olmak üzere 27 farklı meslek branşında hazırlanan meslek tanıtım masalarında öğrencilere meslek tüm yönleriyle anlatıldı. Özellikle İç mimarlık, Lojistik, Bilgisayar mühendisliği, Mimarlık gibi meslek tanıtım masaları öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılaştı.

MESLEK SEÇİMİ EN ÖNEMLİ KARAR  
Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Türkiye"de ekonominin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli eleman bulunamadığını ifade ederek bilinçli meslek seçiminin önemine işaret etti. Saka, “Ülkemizde gelişen bazı meslek ve sektörlerde eleman bulunamıyor. Bazı mesleklerde ise gereğinden fazla mezun var. Meslek ve bu doğrultuda okul seçimi, öğrencinin yaşamında vereceği en önemli karardır. Bu kararı verirken öğrencinin bilinçli olmasını, meslekleri ve ülke gerçeklerini, en çok ihtiyaç duyulan, gelecekte revaçta olacak meslekleri tanımasını istiyoruz. Bu amaçla öğrencilerimizi bu fuara getirdik” dedi.

EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ EKSİKLİĞİ GİDERDİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi"nin “Mesleğimi Seçiyorum” fuarı düzenleyerek Türkiye"de büyük bir eksikliği giderdiğini ifade eden Saka, “82 öğrencimiz bu fuarda meslekleri tanıdı, uzmanlardan, öğretim üyelerinden mesleklerin ihtiyaç durumlarını, mesleğin zorluklarını öğrendi. Bu tür fuarların arttırılmasını, ve daha geniş zamana yayılması gerektiğini düşünüyoruz. İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörlüğüne fuarı düzenleyerek önemli bir ihtiyacı karşıladıkları için teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78