• BIST 10643.58
  • Altın 2505.088
  • Dolar 32.2573
  • Euro 35.1078
  • İzmir 25 °C

Sağlıklı Beslenmeyi Öğrenmemiz Gerek

Sağlıklı Beslenmeyi Öğrenmemiz Gerek
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / 9 yıldır beslenme ve diyet üzerine danışmanlık yapan Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Esra Aran, İzmir Alsancak'ta kendi danışmanl
SAĞLIKLI BESLENMEYİ ÖĞRENMEMİZ GEREK
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi 
9 yıldır beslenme ve diyet üzerine danışmanlık yapan Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Esra Aran, İzmir Alsancak'ta kendi danışmanlık merkezinde hizmet veriyor. "Sağlıklı beslenmeyi hayatımızın bir parçası yapmalıyız” diyen Aran, doğru beslenmenin önemine dikkat çekti.
 
Zayıf ve formda olmak kadar sağlıklı bir vücuda sahip olmanında önemini vurgulayan Esra Aran; "Beslenme hakkında doğru bildiğimiz pek çok yanlış, bize ya kilo aldırıyor, ya da sağlıksız zayıflatıyor. Bunun için de önce yeme içme alışkanlıklarımızı değiştirmeli ve doğru beslenmeyi öğrenmeliyiz” şeklinde konuştu. Başarılı diyetisyen, hastalıklara karşı korunma ve beslenme alışkanlıkları hakkında aydınlatıcı bilgiler verdi.
 
Sağlıklı Beslenme Bir Hayat Tarzı Olmalı
Sağlıklı beslenmenin ön koşulunun vücudu tanımak olduğunu altını çizen Esra Aran, hangi besinlerin hangi miktarlarda tüketildiğinde vücuda etkilerinin nasıl olacağının bilinmesi gerektiğini söyledi. Aran, “Beslenmeyi bir yaşam tarzına dönüştermemiz gerekiyor. Kısa süreli yapılan diyetler ve hızlı kilo verme ya da almaya yönelik her türlü uygulama vücuda büyük zarar verebiliyor. Sağlıklı bir beslenmeyi oturtmak sabır istiyor. Vücut sağlığımız bize sunulmuş bir armağan. Bunun kıymetini bilmemiz beslenmemizi düzenlememizle direkt bağlantılı” dedi.
 
Besin Faydasını Maksimuma Çıkarmak
“Doğru beslenmede esas olan tüketilen besinlerin vücuda verdiği faydayı maksimum seviyeye çekebilmek. Örneğin Türkiye’de kansızlık çok yaygın görünen bir sağlık problemi. Bunu doğru beslenme alışkanlıklarıyla değiştirmek mümkün” diyen Beslenme Uzmanı Aran,  en çok yapılan yanlışın öğünlerde emilimlerini bozan besinlerin birlikte tercih edilmesi olduğuna vurgu yaptı. Aran, “Örneğin sabah kahvaltısında yediğimiz yumurtanın yanında siyah çay tüketmek, kırmızı etin yanında yoğurt veya ayran tüketmek, malesef bu besinlerdeki demir emilmini bozuyor. Bu yüzden tercih ettiğimiz besinleri iyi tanımalı, yararlarını bilmeliyiz. Neyi, neyle, nasıl yememiz gerektiğini öğrenmeliyiz. Çocukların beslenmesinde yumurta yanında süt yerine taze sıkılmış meyve suyu, siyah çay yerine ıhlamur benzeri bitki çayları tüketimi, kırmızı etin yanında ise yoğurt ve ayran yerine sadece yeşil salata tercih etmek, demir emilimi konusunda büyük fark yaratacaktır” şeklinde konuştu.
 
“Balığa Gereken Önemi Vermiyoruz”
Beslenmenin en önemli olduğu yaş döneminin 3-4 yaş dönemi olduğunu belirten başarılı Diyetisyen, Türkiye’de en yanlış beslenme alışkanlıklarına sahip olan gurubun da 20-30 yaş aralığı olduğuna dikkat çekti. Özellikle fast food adı verilen hazır ve işlenmiş gıdaların vücuda faydadan çok zarar getirdiğini vurguladı. “Hazır gıdaların çoğunda Omega 6 yağı mevcut. Omega 6, vücut tarafından üretilmeyen elzem yağlardır. Fakat yediğimiz hazır yiyeceklerle bu yağı gereğinden fazla almak,  hücrelerin yıpranmasına ve yapısının bozulmasına, damarların daha hızlı tıkanmasına, obezite ve şeker hastalıklarına sebep oluyor. Omega 3 ve Omega 6 yağ tüketiminin dengelenmesi gerekiyor. Fakat maalesef biz balık tüketmeyen bir toplumuz. Beslenmemizde balığa gereken yeri vermek, sağlık problemlerini düşürecek kiloyla ilgili problemleri de azaltacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Kış Aylarında Sumak Ve  Süt Ürünleri Bolca Tüketilmeli
Özellikle kış mevsiminde karşılaşılan hastalıklara karşı korunmaya yönelik beslenme hakkında da tavsiyelerde bulunan Aran, ülkemizde kolay ulaşılabilen sumak baharatının bolca tüketilmesi gerektiğini söyledi. Beslenme Uzmanı Aran, “Sumak, büyük oranda antioksidan içeriyor. Salatada, ette ve yoğurtla birlikte tüketilmesi hem metobolizmayı çalıştırır hem de toksinlere karşı savaştığı için vücut direncine katkı sağlar.  Hazır besinlerden uzak durmak, kış aylarında çok daha önemli. Ayrıca su tüketimini azaltmamak; günde en az 2 litre su içmek vücudumuzun toksin atmasında büyük etki yaratır. Bunların dışında ise sebze ve meyvelerde C vitamini ve Omega 3 bakımından zengin besinler tercih edilmeli” açıklamasını yaptı.
 
Çalışma hayatı boyunca alanında uzman birçok doktorla çalışma fırsatı elde eden Esra Aran, çeşitli klinik hastalıklar üzerinde de deneyimler edindi. Çocuklarda ve yetişkinlerde tiroid hastalıkları, onkoloji, endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları üzerine çeşitli klinik çalışmaları oldu. Diyetisyen Esra Aran, danışanlarına sağlıklı ve kaliteli beslenme, zayıflama, kilo alma, hamilelikte öncesinde ve sırasında beslenme, sporcu beslenmesi, hastalıklarda beslenme tedavisi ve çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlıklarının  kazandırılması konularında danışmanlık hizmeti vermektedir. 9 yıldır sektörde edindiği deneyimi ve tecrübeyi şimdi kendi danışmanlık merkezinde danışanları ile paylaşan Esra Aran, doğru beslenme ile alakalı aynı zamanda kişisel eğitim de veriyor.  / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78