• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İzmir 25 °C

Aliağa Devlet Hastanesi Sağlık Çalışanlarından Konya'daki Saldırıya Kınama

Aliağa Devlet Hastanesi Sağlık Çalışanlarından Konya'daki Saldırıya Kınama
Konya Şehir Hastanesi'nde görevi başında iken uğramış olduğu silahlı saldırı sonrası hayatını kaybeden Doktor Ekrem Karakaya için Ailağa Devlet Hastanesi sağlık çalışanları Başhekim binası önünde toplanarak basın açıklamasının ardından alkışlarla saldırı

Konya Şehir Hastanesi'nde görevi başında iken uğramış olduğu silahlı saldırı sonrası hayatını kaybeden Doktor Ekrem Karakaya için Ailağa Devlet Hastanesi sağlık çalışanları Başhekim binası önünde  toplanarak basın açıklamasının ardından alkışlarla saldırıyı protesto etti.

Sağlık çalışanlarının katılım gösterdiği basın açıklmasını  Türk Sağlık Sen Aliağa Şubesi Temsilcisi Gürcal Atınsöz okudu
Bir kez daha sağlıkta şiddet olayının ardından bir araya gelmek zorunda kaldıklarını söyleyen Şube Temsilcisi Gürcan Altınsöz” Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Uzman Dr. Ekrem Karakaya görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, şehit edilmiştir. Şehit doktorumuzun acısı yüreğirnızi yakmış, tüm sağlık camıasını derinden yaralamıştır.
Böylesine korkunç olayların yaşanması yaptırımların ne kadar ağır olması gerektiğini, tedbirlerin en üst seviyede alınması gerektiğini göstermektedir. Sağlıkta şiddete cezayı arttıran ve bu suçu terör suçu olarak tanımlayan düzenleme hayata geçmelidir.Sağlıkta şiddetin kanlı bir vahşet olarak kendini gösterdiği bu olay tüm sağlık kurum ve kuruluşları bir an önce sıfır toleranslı alan ilan edilmesi gerekliliğini, hiçbir silah veya suç aletinin bu kurumların bahçelerine bile alınmaması gerektiğini bizlere bir kez daha göstermektedir.

Bu şartlarda can güvenliğinden yoksun bir şekilde sağlık hizmetlerinin yürütülemeyeceği açıktır. Sağlık çalışanları şiddet sarmalından bir an önce kurtarılmalıdır. Hastaları hayata tutunmaya çalışırken kendi hayatını kaybetme endişesi yaşamalarına sağlık çalışanlarının artık tahammül edecek sabrı kalmamıştır. “dedi


“Sizlere hizmet verebilecek sağlık personeli bulamayacaksınız”

Pandemi döneminde birçok sağlık çalışanını kaybettiklerini ifade eden Altınöz” ayat kurtaran hala içinde bulunduğumuz pandemi döneminde dahi sırf hastası yaşasin diye kendi canını riske atıp can veren binlerce sağlık çalışanın bu fedakarlıklarını görmeyerek bizleri hayattan koparanlara karşı sessiz kalmayın Kör olmayin... Bizler ölünce yada bu mesleği yapamaz hale gelince her şey düzelecek veya tüm hastalar iyileşecek mi sanıyorsunuz. Yakında sağlık kuruluşlarına gittiğinizde sizlere hizmet verebilecek sağlık personeli bulamayacaksınız. Çünkü ya öldürülüyoruz ya da bu mesleği icra etmemiz için tüm şartlar zorlanıyor.
Biz de Babayız Biz de Anneyiz Biz de birilerinin hayat arkadaşı eşiyiz Biz de birilerinin evlatlarıyız. Dün şehit edilen sağlık çalışanı arkadaşımız Dr Ekrem Karakaya herşeyden önce bir Baba idi. Şimdi geriye 2 kız çocuğu ve yüreği yanan koca bir aile ve binlerce seveni kaldı. Bunun hesabını kim nasıl verebilir. Sözlerime son verirken merhum doktorumuza Allah'tan rahmet, acılı ailesi, yakınları ve tüm sağlık camiasına sabırlar diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.” şeklinde konuştu (İSMAİL HAKKI ERGÜN)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78