• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İzmir 22 °C

Düğününüze Stressiz Egzersiz Planıyla Hazırlanın

Düğününüze Stressiz Egzersiz Planıyla Hazırlanın
ALİAĞA HABER/ DÜĞÜNÜNÜZE STRESSİZ EGZERSİZ PLANIYLA HAZIRLANIN

DÜĞÜNÜNÜZE STRESSİZ EGZERSİZ PLANIYLA HAZIRLANIN

Yaz mevsimiyle birlikte düğün sezonu da açılırken, etkili bir egzersiz programı uygulamak isteyen gelin adayları için zaman oldukça daralıyor. İster gelin, ister misafir olun o büyük gün geldiğinde mükemmel görünmek için kendinizi baskı altına almış olabilirsiniz. “Oysaki takvimlerinde düğün gibi büyük bir etkinlik olan insanları motive eden bir hedef ve tarih olduğu için hedeflerine ulaşmaları daha kolaydır”diyen Herbalife Global Fitness Eğitim Direktörü Samantha Clayton, bu önemli günde güzel görünmek için hissettiğiniz baskıyı azaltacak altı temel öneri paylaştı.

Olumlu motivasyon sağlamak, yaklaşan etkinlik takvimine daha rahat hazırlanmanızı sağlar. Doğru motive olan kişiler fitness ve beslenme planına başlamakta daha başarılı olurken, durumu aşırı heyecan ve panik halinde karşılayan kişiler her şeyin umutsuzca kendiliğinden olmasını bekler. Özel bir vücut bölgesinde bir gecede mucize yaratamayacağınızı bilmek, sakinliğinizi korumanızı ve vücudunuzu biçimlendirmeye yönelik olumlu hedefler doğrultusunda gayret göstermenizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca sadece belirli bir noktadaki yağları eritmenin fiziksel olarak mümkün olmadığını anlamalısınız. Sizi bekleyen o büyük günde stresinizi azaltmanıza, formda hissetmenize ve güzelliğinizle ışıltı saçmanıza yardımcı olacak ipuçlarını aşağıda bulabilirsiniz.

İSTİKRARLI OLUN

En iyi fitness sonuçları istikrarla elde edilir. Eğer birkaç gün çok sıkı çalışıp, diğer günlerde vücudunuzun kendine gelmesi için dinlenirseniz, antrenmanınıza adapte olamazsınız. Bunun yerine haftanın 4-5 günü 30-60 dakika süreyle egzersiz yapın ve antrenmanın yoğunluk seviyesini bir sonraki egzersize hazır ve iyi hissedeceğiniz şekilde ayarlayın. Bir sonraki gün yürümekte bile güçlük çekeceğiniz kadar kendinizi zorladığınızda, genel ilerlemenizi yavaşlatmış olursunuz. Unutmayın ki, sporcular bile bazı günleri dinlenmeye ayırır. Zorlu egzersizler arasında vücudunuza kendini toparlaması için zaman vermelisiniz.   

KARIŞTIRIN

Hızlı sonuç almak istiyorsanız, düğün öncesi fitness planınızı keyifli hale getirmelisiniz. Egzersiz türünü, yoğunluğunu ve süresini sık sık değiştirmeniz gerekir. Şimdi gelinlik derginizi okurken koşu bandında aheste aheste adım atma zamanı değil. Aksine, fazladan birkaç kalori yakmak için egzersiz süresince hızınızı ve temponuzu değiştirin. Düğün kıyafetinizin içinde ne kadar mükemmel görüneceğinizi düşünmek size ihtiyacınız olan motivasyonu sağlayacaktır. Önceden forma girdiğinizde, daha ilk dansta yorgun düşmeden bütün bir günü zinde bir şekilde tamamlamak için gereken dayanıklılığa da kavuşmuş olacaksınız.

AĞIRLIK KALDIRIN

Güç antrenmanı, kalori yakmak ve kasları düzenlemek için mükemmeldir. Haftanın üç günü ağırlık kaldırmaya veya vücut ağırlığı ile dayanıklılık egzersizleri yapmaya gayret edin. Eğer az zamanınız kalmışsa, lunge ve squat (çömelme) gibi kalça kaslarınızı çalıştıran egzersizleri tercih edin. Kalça kasları büyük bir kas kütlesidir ve bu kas grubunu çalıştırdığınızda daha fazla kalori yakarsınız.

YOGAYI DENEYİN

Düğünler streslidir ve egzersiz de vücudunuzun strese girmesine neden olur. Zihinsel sağlığınızı korumaya ve zihninizi sakinleştirmeye biraz zaman ayırmak iyi gelecektir. En azından haftanın bir gününü basit esneme, nefes veya yoga egzersizleriyle geçirin.

UYKUNUZA ZAMAN AYIRIN

Uykuya öncelik vermeye başlayın ve vücudunuzun yeterince dinlenmesini sağlayın. Siz dinlenirken, vücudunuz karşı karşıya kaldığı zorlayıcı taleplere adapte olmak için gerekli düzenlemeleri yapar. Eğer egzersiz rutininizi artırıyor ve bunun sonucunu almak istiyorsanız, yeterince dinlenmeli ve vücudunuzun toparlanmasını sağlamalısınız.  

PORSİYONLARINIZA DİKKAT EDİN

Özellikle egzersiz yoğunluğunuzu artırıyorsanız, bir de çılgın bir diyet uygulayarak daha fazla strese girmeyin. Vücudunuzun çalışması için enerjiye ihtiyacı olacaktır ve rutin egzersizden iyi sonuç elde etmek için iyi beslenmeniz gerekir. Beslenme biçiminizi bir gecede köklü bir şekilde değiştirmek sağlıklı değildir. Porsiyon boyutlarınızda biraz daha bilinçli davranarak, bol bol meyve ve sebze tüketerek işe başlayabilirsiniz. Küçük değişikliklerle, vücudunuzda kalıcı ve olumlu gelişmeler elde edebilirsiniz./ EGE BASIN GRUBU  aliağa güncel haber

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78