• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • İzmir 22 °C

İş Garantili Kurs

İş Garantili Kurs
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Özken İzmir'de bir ilke imza attı, ihracat neferi yetiştirmek için kolları sıvadı.
DIŞ TİCARETE DEV KATKI
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Özken İzmir'de bir ilke imza attı, ihracat neferi yetiştirmek için kolları sıvadı. Özken Akademi'de bir yıl eğitim alan gençler gümrük müşaviri olacak.  Gençleri, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca yılda bir kez açılan sınavlara hazırladıklarını belirten Ahmet Özken, "Başarı oranımız yüzde 93. Yani bizim öğrencilerimizin kazanamama gibi bir şansı yok. Dış ticaretimizin artmasını sağlayacak kalifiye eleman yetiştirirken, istihdama da katkı koyuyoruz" dedi.
 
2002 yılında 25 yaşında Türkiye'nin en genç gümrük müşaviri olmaya hak kazanan Ahmet Özken, 2005 yılında Ege Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak ders vermeye başladı. Ardından Yaşar Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yine öğretim görevlisi olarak öğrencilere gümrük müşavirliğinin ince noktalarını anlatan Ahmet Özken bununla da sınırlı kalmadı. Gümrük müşavirliği ve danışmanlık şirketi kuran Ahmet Özken, öğrencilerinin iş kapısı oldu. 40 kişilik kadronun neredeyse yarısını öğrencilerine ayırdı. 
 
Ancak sektörün kalifiyeli eleman açığının giderek büyüdüğünü gören Özken, bu kez Akademi'yi hayata geçirdi. Özken Akademi'de gümrük müşaviri olmak isteyen gençleri sınava hazırladıklarını belirten Ahmet Özken, "Türkiye'de 2014 yılında sınava giren Gümrük müşavir yardımcılarının yüzde 60'ı sınavı kazandı. Bizim 67 kursiyerimizin 62'si kazanarak yüzde 93 başarı elde ettik. Gençlerin sektöre kazandırılması daha çok katma değer demek, daha çok bilen insanların bu işi yapması demek. Ne kadar çok bilen olursa o kadar az hata yaparız. Bu değerler Ülke ekonomisine önemli bir hizmettir" dedi. 
 
İşsizlik rakamlarının en yüksek olduğu İzmir'de gümrük müşavirleri yetiştirmenin önemine dikkat çeken Ahmet Özken, "Hem işsizliği azaltıyor hem de Türkiye'nin 2023 ihracat hedefi olan 500 milyar doları yakalamak için ihracat neferleri yetiştiriyoruz" diye konuştu.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78