• BIST 9677.12
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 28 °C

İZDE’Den Şimdi De Anaokulu

İZDE’Den Şimdi De Anaokulu
Uzman Psikolog Gizem Gönen Özşavlı’nın kurduğu ve dünyaca ünlü yöntemlerle dikkat eğitimi veren İzmir Dikkat Enstitüsü (İZDE), okul öncesi eğitimi de vermeye başladı

İZDE’DEN ŞIMDI DE ANAOKULU

Uzman Psikolog Gizem Gönen Özşavlı’nın kurduğu ve dünyaca ünlü yöntemlerle dikkat eğitimi veren İzmir Dikkat Enstitüsü (İZDE), okul öncesi eğitimi de vermeye başladı. İZDE Dikkatli Çocuk Akademisi Anaokulu Karşıyaka Bahçelievler’de hizmete girdi.

Dünyada uzun yıllardır uygulanan, odaklanma problemlerini sona erdiren Berard Metodu, Play Attention, TOVA gibi dikkat ve işitsel algı yöntemlerini İzmir Dikkat Enstitüsü (İZDE) ile İzmir’e taşıyan Uzman Psikolog Gizem Gönen Özşavlı, şimdi de Bahçelievler’de hizmete açtığı Dikkatli Çocuk Akademisi Anaokulu’yla okul öncesi eğitim vermeye başladı.

Şu anda 3-6 yaş arası 25 öğrencileri olduğunu söyleyen Özşavlı, “Müzik, jimnastik, yaratıcı drama, dikkat zeka oyunları, dans ve İngilizce derslerimiz var. Oyunla karışık öğrenmeye yönelik bu dersler çocukların motor gelişimlerine katkıda bulunuyor. Dansla; öğrenme, dikkat ve koordinasyon becerileri gelişiyor. Jimnastikle kalın motor kasları çalıştırılıyor. Müzikle ritim tutma gibi dikkat ve konsantrasyon artırıcı faaliyetler yürütülüyor” dedi.

VATAN SEVGİSİ DE AŞILIYORUZ

Jimnastik dersine yarışmalara öğrenci hazırlayan bir öğretmen geldiğini, kendi kurumunda ne şekilde çalışıyorsa Dikkatli Çocuk Anaokulu’nda da haftada 1 gün aynı çalışmaları yaptığını belirten Gizem Gönen Özşavlı, “Ayda bir de çocuklara ve velilere yönelik seminerler düzenliyoruz. Diş bakımı, diş sağlığı eğitimi için bir hekimi konuk ediyoruz. Trafik kuralları eğitimi için de çocuklarımızı trafik parkına götürüyoruz” diye konuştu.
Çocuklara kavramları, sayıları, duyguları anlamalarına yönelik çalışmalar yaptıklarını da dile getiren Özşavlı, şöyle devam etti: “Kullandığımız eğitim setleri ile çoklu zeka eğitim sistemine uygun olarak görsel, işitsel ve dokunsal anlamda aktiviteler yaparken, karşısındakinin hislerini anlamak ve empati kurmak üzerine de değerler eğitimi veriyoruz. Her hafta paylaşma, sevgi, yardımlaşma, saygı gibi bir değerimiz oluyor. Ayrıca; çocukların ince motor gelişimine destek olacak kesme - yırtma çalışmaları, boyama egzersizleri yapıyoruz. 23 Nisan ve 19 Mayıs gibi ulusal bayramlarımızı öğretiyor, vatan sevgisi aşılıyoruz.”

TACİZE KARŞI KORUNMAYI DA ÖĞRENİYORLAR

Bir psikolog olarak çocukların son zamanlarda gündemi çok meşgul eden taciz ve suistimallere karşı çok korumasız olduklarını düşündüğünü de paylaşan Gizem Gönen Özşavlı, “İyi ve kötü dokunuş dediğimiz dokunuşlar var. Şu an için bunları bilmedikleri için biri taciz ettiği zaman ayrımına varacak kapasitede olmaları ve nasıl tepki göstermeleri gerektiği konularında eğitimler de veriyoruz” dedi.

ALGI 0 - 6 YAŞ ARASI TAMAMLANIYOR

Beyin gelişiminin büyük bölümünün 0 - 6 yaş arasında tamamlandığını, 1’inci sınıfa başladığında artık yapılacak çok bir şey kalmadığını sözlerine ekleyen Özşavlı, ekledi: “Dinamik anlamda çocukları ilkokula hazırlamak istiyoruz. Sadece okul öncesi olarak değil, hem fizyolojik hem de psikolojik anlamda gelişimlerini tamamlayacakları bir kurum olarak hizmet veriyoruz.”

ONLARA EV ORTAMI SUNUYORUZ

Çocuklar için bir aile ve ev ortamı yaratmaya çalıştıkları bilgisini paylaşan Gizem Gönen Özşavlı, “Saat 09.00-10.00 arası hep birlikte kahvaltımızı ardından sporumuzu yapıyoruz. Çocukların sağ ve sol yarımkürelerinin senkronizasyonunu çalıştırmaya yönelik spor hareketleri yapıyoruz.  İnternet sitemizde çocukların günlük programlarını, yemek listelerini ve seminerleri paylaşıyoruz. Veliler buradan bakarak bilgilenebiliyorlar” açıklamasında bulundu. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78