• BIST 8807.72
  • Altın 2238.898
  • Dolar 32.338
  • Euro 35.0747
  • İzmir 16 °C

İzmir’de Türkiye'nin İlk “Lise Girişimcilik Zirvesi” Gerçekleştirildi

İzmir’de Türkiye'nin İlk “Lise Girişimcilik Zirvesi” Gerçekleştirildi
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü EBA İçerik Geliştirme Ekibi koordinasyonunda, İzmir Kalkınma Ajansı öncülüğünde "Genç İstihdamı" desteklemek amacıyla gerçekleştirilen "Lise Girişimcilik Programı" atölyeleri devam ediyor.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü EBA İçerik Geliştirme Ekibi koordinasyonunda, İzmir Kalkınma Ajansı öncülüğünde "Genç İstihdamı" desteklemek amacıyla gerçekleştirilen "Lise Girişimcilik Programı" atölyeleri devam ediyor. Bu kapsamda şimdiye kadar; Temiz Enerji, Mavi Yeşil Dönüşüm, Modanın Geleceği: Döngüsellik İnovasyon Kampı ve Yaratıcı Endüstri temalarında 40 liseden 400 öğrenciye eğitimler verildi. Son olarak "Lise Girişimcilik Programı"nda başarı gösteren öğrencilere girişimcilik ekosistemini tanıtmak, farkındalık oluşturmak ve sektör temsilcileriyle tanışarak kariyer planlamalarında onlara yol göstermek amacıyla İzmir Kalkınma Ajansı, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi işbirliğinde İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi'nde iş dünyası profesyonel yatırımcıları, sosyal ve ekonomik hayatta aktif rol üstlenen sektör temsilcilerinin yer alacağı Türkiye'nin İlk “Lise Girişimcilik Zirvesi” gerçekleştirildi. Girişimcilik Zirvesi 3 oturum şeklinde gerçekleştirildi ve zirveye, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve İzQ Yönetim Kurulu Üyesi Alp Avni Yelkenbiçer, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Medet Ekşi, EGİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kaan Özhelvacı, Genç Başarı Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Çelik Ören, İZKA Uzmanı Gökçe Aydoğdu ve girişimci öğrenciler katıldı.
 
İnovasyon kamplarında doğal kaynakların ve enerjinin en az kullanıldığı çözümler üretiliyor
İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğünün EBA Birimi ve İzmir Kalkınma Ajansı tarafından İzmir'in sürdürülebilir kalkınmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor. İzmir'in temiz enerji ve temiz teknolojiler sektöründeki yüksek potansiyeli tespit edilmiş olup bu alanda kümelenme, girişimcilik, yatırım tanıtım, mali destekler vb. olmak üzere çok boyutlu faaliyetler yürütülüyor. Böylece, temiz enerji ve temiz teknolojiler sektörünün en önemli ihtiyaçlarından birisinin nitelikli insan kaynağı olduğu görülmekte, erken yaşlardan itibaren çocukların ve gençlerin bu alanda farkındalığının artırılmasının ve istihdama hazır hale getirilmelerinin önem arz ettiği değerlendiriliyor. Bu kapsamda İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü EBA Birimi ve İzmir Kalkınma Ajansı koordinasyonunda "Genç İstihdamı" desteklemek amacıyla "Temiz Enerji" temalı inovasyon kampları düzenlenerek; öğrencilerin yaratıcı düşünme, problem çözme, sorumluluk alma ve işbirlikli çalışma becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. İnovasyon kamplarında farklı okullardan öğrencilerin oluşturduğu takımlar, verilen problem durumuna mentörler eşliğinde doğal kaynakların ve enerjinin en az kullanıldığı çözümler üretiyor.
 
İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Medet Ekşi; öğrencilerimizin akademik eğitimin yanında iş dünyası ve girişimcilik alanlarında, bilimsel araştırma platformlarında çeşitli çalışmalar yaptığını, öğrencileri hayata ne kadar entegre edebilirlerse, dünyanın sorunlara çözüm üretmekte o kadar hızlı yol alacağını söyledi. Ekşi; İzmir'in yeşil dönüşüm, karbon ayak izinin azaltılması ile ilgili fikirler noktasında ciddi bir potansiyeli olduğunu ifade etti. 
 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78