• BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • İzmir 19 °C

Küçük Bilim Adamları

Küçük Bilim Adamları
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / ‘İleri Teknoloji Araştırma, Projelendirme ve Uluslararası Bilimsel Eğitim Derneği (ITAP),geleceğin bilimadamlarını yetiştirmek için yeni ve etkili proj
KÜÇÜK BİLİMADAMLARI 3 EKİM’DE FENLAB’TA BULUŞUYOR 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
‘İleri Teknoloji Araştırma, Projelendirme ve Uluslararası Bilimsel Eğitim Derneği (ITAP),geleceğin bilimadamlarını yetiştirmek için  yeni ve etkili projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. ITAP’ın ilköğretim öğrencileri için geliştirdiği deney, gözlem ve uygulama laboratuvar projesi FenLab, Ankara’dan sonra İstanbul’da da öğrencilerle buluşuyor. MEB müfredatına paralel olarak ilkokul 2'den ortaokul son sınıfa kadar  fen/teknoloji laboratuvarı ve matematik desteği veren FenLab, 3 Ekim’de İstanbul Beşiktaş’ta MEF  Kampusu içindeki Uygulama Merkezi’nde; Ankara'da ise Oran'daki MAYA  kampüsünde başlıyor. Katılan öğrencilere 15 hafta ve 60 saatlik laboratuvar eğitiminin verileceği ‘Sonbahar 2015 Dönemi’için kayıtlar devam ediyor. Başvurular online olarak www.itap-fenlab.org adresinden yapılabiliyor.
 
2013 yılında hayata geçirilen ITAP FenLab, çocukların her yıl düzenli olarak gitmeleri gereken, okul müfredatına paralel olarak dönem boyunca devam eden bilimsel uygulama, laboratuvar ve atölye destek programı. FenLab öğrencilere fen, teknoloji ve matematik konularında uygulama ve deney desteği vermekte. Çocukların okullarında bulamadıkları ve tahminen bulamayacakları zenginlikte yaratıcı ve sürükleyici bilimsel çeşitlilik içeriyor. FenLab ülkemizin kendi ihtiyaçları göz önünde bulundurularak ve kendi öz kaynaklarından üretilerek tasarlanmış.
 
Mekanik bilgisayar yapacak, kendi robotlarını sıfırdan tasarlayacaklar
Uzman eğitimciler, FenLab'ın öğrencilere bilim ve araştırma sevgisi aşılayan, ezberlemeden ve hata yaparak öğrenmelerine izin veren, bu şekilde girişimci ruhlarını güçlendiren ve ülkeyi nesiller boyu ileriye taşıyabilecek beyin gücünün oluşturulabileceği sistematik bir bilim ve matematik laboratuvarı olduğunun altını çiziyor: ‘’FenLab okula paralel giden hafta sonu müfredatıyla çocuklarımızı ezbercilikten kurtaran, bilimsel deneyimleri öğrenme fırsatına çeviren ve okula koşarak gitmelerini sağlayan bir destek programı.  FenLab’ta öğrenciler eğitmenler eşliğinde küçük birer araştırmacı gibi bilim üretiyorlar. Aynı babasıyla birlikte tarlada çalışan bir çocuk gibi. Bir bakıma bilim gerçek ortamında üretilmiş oluyor. FenLab’ta geleceğin bilimadamları şimdiden yaratıcı projelere imza atıyorlar ve en zor olanı başararak öğreniyorlar. Örneğin, mekanik bir bilgisayar yapıp, sıfırdan kendi robotlarını tasarlıyorlar, depreme dayanıklı bina ve köprü maketi yapıyorlar, gerçek biyolojik organlarla çalışarak iç yapılarını öğreniyorlar, matematiksel şifreleme tekniklerini öğrenerek kriptolojiyle tanışıyorlar.’’
 
20 eğitmen ve 5 koordinatör çalışıyor 
‘Çocukların hayalindeki bilim ve matematik laboratuvarı’ parolasıyla yola çıkan FenLab, Ankara ve İstanbul’da toplam 20 eğitmen ve 5 koordinatörle çalışmalarını sürdürüyor. FenLab projesini yakından tanımak isteyen öğrenciler,  3-4 Ekim ya da 10-11 Ekim tarihlerinde seçecekleri bir gün, 4 saatlik programdan ücretsiz olarak faydalanabilecek. FenLab'e katılan öğrenciler araştırmayı ve öğrenmeyi sevecek ve okullarına da koşarak gidecekler. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78