• BIST 9623.86
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İzmir 23 °C

Mobilya sektöründe bayram havası

Mobilya sektöründe bayram havası
KDV ORANI EKİM AYINA KADAR UZATILDI

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Nuri Öztaşkın, mobilyada KDV indiriminin Ekim ayına kadar uzatılmasından oldukça memnun olduklarını söyledi. KDV düzenlemesinin mobilya sektörünü pozitif yönde etkilediğini ve kayıt dışı pazarın daralmasına ön ayak olduğu olduğunu söyleyen Öztaşkın, yeni düzenlemeyle sektörün 2017 yılını yüzde 40 büyümeyle kapatabileceğinin sinyallerini verdi.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Nuri Öztaşkın, bugün Başbakan Binali Yıldırım’ın mobilyada KDV indirimini Ekim'e kadar uzatıldığını açıklamasından son derece memnun olduklarını açıkladı.

Öztaşkın: MOSDER’in çalışmaları karşılık verdi, mobilyada KDV indirimi uzatıldı
Alınan bu yeni kararın mobilya sektörüne pozitif yönde yansıyacağının altını çizen Öztaşkın, bu kararın alınmasında MOSDER’in önemli çalışmaları olduğunu aktardı. Satışların beklenenin üstüne çıkmasının bu kararın alınmasında önemli bir done olduğunu söyleyen Öztaşkın, “Sektör olarak yeni düzenlemeyi açıkçası bekliyorduk. Çünkü ilk düzenlemeyle satışlarımız geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 100’e varan artış yaşadı. Yılsonu rakamlarına yüzde 40 ila 50 oranında yansıyacak olan bu büyümenin yeni düzenlemeyle bir tık daha yukarı çıkacağını düşünüyoruz. Biz sektörün çatı kuruluşu olarak, düzenlemenin sabit kalması için yetkililerle yoğun olarak görüşüyoruz. Sektörün yüzde 8 ile çok ciddi bir atılım içine gireceğini biliyor,  İhracatımızın artmasıyla da dış ticaret açığı vermeyeceğimize inanıyoruz” diye açıkladı. 

Ayrıca, KDV düzenlemesini alındığı ilk günden beri sektörün önemli oranda istihdam sağladığını aktaran Öztaşkın, bu kararla karlılık problemi çeken sektörün yüzde 85’nının kayıt altına girmesini de beklediklerini söyledi. MOSDER Başkanı Nuri Öztaşkın, “Aslına bakarsanız alınan bu karar sayesinde kayıt dışı satışlarında önüne geçeceğiz ve merdiven altı dediğimiz üreticilerin yüzde 50’sine yakınını kayıt içine alabileceğiz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78