• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 16 °C

Hiçbir Aile Aç Yatmayacak

Hiçbir Aile Aç Yatmayacak
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / 1 Kasım çalışmaları kapsamında vatandaşla buluşmaya devam eden Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu,
TANRIKULU: MHP İKTİDARINDA KAMUDA ÇALIŞAN TAŞERON İŞÇİLER KADROYA GEÇİRİLECEKTİR
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
1 Kasım çalışmaları kapsamında vatandaşla buluşmaya devam eden Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, son 13 yılda açlık sınırının rekor düzeyde arttğını ifade ederek, “AKP iktidarı sadece yandaşın cebini doldurmuş, aziz Türk milletinin 13 yılda yoksulluğunu artırmıştır” dedi.
 
BİZİ TAKLİT ETTİLER 
Her seçimde taşeron işçilere vaatler vererek oy koparmaya çalışan AKP’nin seçimden sonra ortadan kaybolduğunu dile getiren Tanrıkulu, “Buyurun şu anda hükümetsiniz, verdiğiniz vaatleri yerine getirmeniz için hiçbir engel yok. Toplayın Meclisi çıkarın yasaları. Asgari ücret için kaynak nerede diye bizi eleştiren AKP iktidarı 1 Kasım seçimlerinde telaşa kapılmış ve asgari ücret vaadini artırmıştır. Bunu vaat olarak vermenize ne gerek var, buyurun yarın asgari ücreti artırın, sizi tutan mı var? Biz bunları söyleyince asgari ücret vaatlerini 1 sene sonra 2016’da uygulayacaklarını açıklıyorlar” diyerek AKP seçim beyannamesinin havada, taklit  ve oy toplamak amaçlı olduğunu dile getirdi.
 
SİGORTASIZ ÇALIŞMA ÖNLENECEK
MHP iktidarında sigortasız çalışanın kalmayacağını ifade eden Tanrıkulu, “Beyannamemizde aynen belirttiğimiz gibi sigortasız çalışma ve çalıştırma önlenerek aktif sigortalı sayısı artırılacak ve bu suretle hem sistemin sürdürülebilirliği sağlanacak, hem de sigortalının mağdur edilmesi önlenecektir. Kayıt dışı işçi istihdamına yol açan mevzuat, maliyet, denetim yetersizliği, bürokrasi gibi hususlarda alınacak tedbirlerle kayıt altına alma özendirilecektir. Prim teşvikleri kayıtlı istihdamı artıracak şekilde düzenlenecektir. Çalışma hayatında kontrolsüz göçten kaynaklanan olumsuzlukların giderilmesi için gerekli tedbirler alınacaktır” diyerek MHP iktidarında asgari ücretin alınacak tedbirlerle işverene yük olmadan net 1400 Türk Lirası olacağını söyledi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78