• BIST 9533.03
  • Altın 2471.687
  • Dolar 32.4851
  • Euro 34.5845
  • İzmir 27 °C

Öğrencilere Trafik Eğitimi Verildi

Öğrencilere Trafik Eğitimi Verildi
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Okulu’nda 'Trafikte 10 Bin Melek' projesi çerçevesinde ilkokulu öğrencilerine trafik eğitimi verildi.
ALİAĞA’DA İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Okulu’nda 'Trafikte 10 Bin Melek' projesi çerçevesinde ilkokulu öğrencilerine trafik eğitimi verildi. 
 
Trafik Eğitim Uzmanı ve Teknik Bilirkişi İsmail Hakkı Ergün tarafından verilen eğitime Menemen Kubilay İlkokulu 3K sınıfında okuyan 31 öğrenci katıldı. 1 buçuk saatlik trafik eğitiminin ilk 30 dakikasında öğrencilere yayalara ait kurallar ve araç içerisinde uyulması gerekenler slayt eşliğinde anlatıldı. Öğrenciler daha sonra trafik pistinde levha ve trafik ışıklarına uyarak akülü araç kullandılar. Son 10 dakikada ise okul servisinde öğrencilere biniş ve iniş kuralları ile emniyet kemeri takması konusunda eğitim verildi. Eğitim sonunda öğrencilere trafik logolu tişört ve şapka ile trafik melekleri kâğıdı dağıtıldı. Sınıf kütüphaneleri için kitap hediye edildi. 
 
ERGÜN: AMACIMIZ KÜÇÜK YAŞLARDA TRAFİK BİLİNCİNİ AŞILAMAK
2007 yılında 'Bugünün küçükleri, yarının sürücüleri' sloganı ile başlatılan uygulamalı trafik eğitimlerinde bugüne kadar 20 binden fazla çocuğa trafik eğitimi verdiklerini belirten Trafik Eğitim Uzmanı ve Teknik Bilirkişi İsmail Hakkı Ergün, “Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Okulu’nda öğrencilere yıl boyunca trafik eğitimi veriyoruz. Eğitimlerimizdeki en büyük amaç çocuklarımıza küçük yaşlarda trafik bilincini aşılamak. Verdiğimiz eğitimlerde öğrencilere; emniyet kemerinin önemi, trafik ışık ve levhalarına uyma, okul servis araçlarında uyulması gereken hal ve kurallar, kavşaklarda güvenli geçiş yöntemleri, araç sürücülerinin seyir halinde iken cep telefonu ile görüşme yapmamaları gibi konuları anlattık. Türkiye genelinde trafik eğitim okullarının yaygınlaştırılıp çocuklarımızın trafikte bilinçli olmaları, hoşgörü sahibi olmaları ve trafik kurallarına uyan bireyler olmaları için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78