• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 14 °C

Öğrenciyi Duygulandıran Cumhuriyet

Öğrenciyi Duygulandıran Cumhuriyet
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa’da Cumhuriyetin 89. Yılı kutlamaları devam ediyor. Aliağa Belediyesi şehir stadyumunda yapılan kutlamalar renkli ve duygusal görüntülere sahne oldu. Aliağa Belediyesi şehir stadyumundaki etkinlikler kutlamaya katılan öğrenc

ALİAĞA’DA CUMHURİYETİN 89. YILI KUTLAMALARI DEVAM EDİYOR

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa’da Cumhuriyetin 89. Yılı kutlamaları devam ediyor. Aliağa Belediyesi şehir stadyumunda yapılan kutlamalar renkli ve duygusal görüntülere sahne oldu.  Aliağa Belediyesi şehir stadyumundaki etkinlikler kutlamaya katılan öğrencilerin tören yerlerini almasıyla başladı. Ardından İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Garnizon Komutanı Hava Yarbay Bora Meriç ve Belediye Başkanı Turgut Oğuz’un öğrenci, öğretmen ve yurttaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

“AYNI ZAMANDA ÇAĞDAŞLAŞMA HAMLESİDİR CUMHURİYET”

Ardından yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının sonrası günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara yaptı. Kara; “Savaş meydanlarında yedi düvele karşı kazandığımız Cumhuriyeti bugün yedi düvele karşı kutluyoruz. Cumhuriyetin sevincini, mutluluğunu, gururu yaşıyoruz. Cumhuriyet sadece bir yönetim şekli değil aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi ve milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir.” dedi.

ÖĞRENCİYİ DUYGULANDIRAN CUMHURİYET

Öğrenciler arası düzenlenen “Cumhuriyet” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin eserlerini okuduğu törende Alp Oğuz Anadolu Lisesi öğrencisi Tamay Çağla Filiz “Adı Cumhuriyet” adlı eserini okurken gözyaşlarını tutamadı. Öğretmenleri tarafından teskin ve tebrik edilen Filiz’i, stadyum ayakta alkışladı. 

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Aliağa Belediyesi Zeybek Ekibi gösterisinin ardından orta öğretim kurumları arası 100 metre koşusu yapıldı. Şiir, kompozisyon ve 100 metre yarışlarında dereceye giren öğrencileri Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Garnizon Komutanı Hava Yarbay Bora Meriç ve Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ödüllendirdi.

ÖĞRETMENLERDEN TÖREN YÜRÜYÜŞÜ

Okulların geçit töreni öncesi ise ilçede görevli öğretmenler toplu olarak tören yürüyüşü gerçekleştirdi. Aliağa Belediyesi Şehir Stadyumundaki tören Aliağa Belediyesi bandosu eşliğinde gerçekleşen okulların geçit töreni ile sona erdi. Törenin sona ermesinin ardından Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Garnizon Komutanı Hava Yarbay Bora Meriç ve Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz töreni hazırlayan öğretmenleri tebrik etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78