• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 19 °C

Petkim Ortaokulu Gururlandırdı

Petkim Ortaokulu Gururlandırdı
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ İzmir Aliağa Petkim Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Mukaddes Şahin,14-16 Mart arasında ülkemizin Avrupa Birliği ülkeleriyle birlikte yürüttüğü e twinning projeleri kapsamında Portekiz’in Lizbon kentindeki ödül törenine katıldı.

PETKİM ORTAOKULU İLE GURUR DUYDUK !

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ İzmir Aliağa Petkim Ortaokulu İngilizce Öğretmeni  Mukaddes Şahin,14-16 Mart arasında  ülkemizin Avrupa Birliği ülkeleriyle birlikte yürüttüğü e twinning projeleri kapsamında  Portekiz’in  Lizbon kentindeki ödül törenine katıldı. Türk okullarının diğer Avrupa Birliği üyesi ülkelerle  yürüttüğü dört proje ödüle layık görüldü.Ödül törenine Avrupa ülkelerinden  550 öğretmen ve Ulusal Destek Servisi görevlileri katıldı.Türkiye’den ise 28 öğretmen  4 Ulusal Destek Servisi görevlisi ve bir gazeteci toplam 33 kişi ülkemizi başarıyla temsil etti.Ülkemiz tarafından düzenlenen Intercultural Understanding(Kültürlerarası Anlayış) standı büyük ilgi gördü.Burada Yapılan projelerle ilgili dökümanlar sergilendi ,Türkiye ile ilgili tanıtım yapıldı.İzmir’i temsil eden öğretmenimiz Mukaddes Şahin standı ziyaret eden öğretmenlere İzmir’le ilgili broşürler dağıttığını,nazar boncuklarından yapılmış küçük hediyeler verdiğini ,özellikle Expo 2020 ile ilgili tanıtım yaptığını belirtti.Standımızın oldukça fazla öğretmen tarafından ziyaret edildiğini vurguladı.Geçen yıl beş ülke ve 111 öğrenci ile birlikte yürüttüğü projesinin Avrupa Kalite Etiketi alması sebebiyle törene davet edildiğini belirtti.

e-Twinning nedir ?

En az iki farklı Avrupa ülkesinden birkaç okul, bir proje oluştururlar ve çalışmalarını yürütmek için Bilgi ve İletişim Teknolojileri (ICT) araçlarından faydalanırlar. Okullar internet aracılığıyla iletişim ve işbirliği kurduklarından, yönetimin yapacağı herhangi bir şey ya da bir hibe durumu söz konusu olmadığı için, yüz yüze toplantılara gerek yoktur.

e-Twinning, ICT kullanımı yoluyla Avrupa’da okul işbirliğini desteyken Hayatboyu Öğrenme kapsamında Comenius Programı içerisinde yer almaktadır. Okulların ortaklık kurmalarını ve müfredat dahilinde herhangi bir alanda ortak projeler başlatmalarını kolaylaştırmak için destek, fikir ve araç sağlar. e-Twinning’den okullar (genel, mesleki ve teknik eğitim sağlayan kurumlar – okul öncesi eğitimden ilköğretim birinci kademe, ikinci kademe ve ortaöğretim okullarına kadar), herhangi bir branştaki öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler ve diğer okul personelleri yararlanabilir.

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen üç yaş kategorisine ;

  1. 4-11 yaşındaki öğrenciler
  2. 12-15 yaşındaki öğrenciler
  3.  16-19 yaşındaki öğrenciler

  ve ülkelerin Ulusal Ajansları tarafından desteklenen altı özel  kategoriye ;

  1. İspanyol Dili Ödülü
  2. Fransız  Dili Ödülü
  3. Alman Dili Ödülü
  4. İkinci dil olarak İngilizce  Ödülü
  5. Maria Sklodowska Curie Ödülü
  6. 6-Kültürlerarası  anlayış için Mevlana Ödülü

ödül verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78