• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İzmir 25 °C
» »

Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Sarıkamış Şehitleri Anıldı
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ), Sarıkamış Şehitlerini Yaşatma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ), Sarıkamış Şehitlerini Yaşatma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle ‘Sarıkamış’ konulu panel düzenledi. Türk tarihinin en acı olaylarından biri olan Sarıkamış Harekatı’nın 103’üncü yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen panelde, tarihi olay tüm detaylarıyla ele alındı. 

Türk tarihinin en acı olaylarından biri olan Sarıkamış Harekatı’nın 103. yıl dönümünde; vatan için, millet için canlarını feda eden; inancın, kardeşliğin, kahramanlığın destanını yazan Sarıkamış şehitlerimizi unutmamak ve unutturmamak amacıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü ile Sarıkamış Şehitlerini Yaşatma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Sarıkamış” konulu panel, MCBÜ Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Sarıkamış Şehitlerini Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Öztürk Demir, panelin açılışında yaptığı konuşmada, Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğüne ve panele katılanlara teşekkür etti. 

“Sarıkamış Destanı, beyaz karı kefen seçenlerin destanıdır” 

Panel moderatörü MCBÜ Rektör Yardımcısı ve MCBÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, Sarıkamış harekâtının 103. yılı münasebetiyle bir araya gelindiğini belirterek, “Sarıkamış Destanı, sevdiklerinin koynunda yatmak varken, beyaz karı kefen seçenlerin destanıdır. Devletin istiklâli, milletin bağımsızlığı için yola çıkanların hikâyesidir. Bizler bu destanı sizlere, sizler de gelecek kuşaklara aktaracaksınız. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi. 

“Milletimiz, en umutsuz anda bile büyük bir umut ve teminat veriyor” 

MCBÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cengiz Çakaloğlu, ”I. Dünya Savaşı’na Girerken Osmanlı Ordusunun Durumu” konulu konuşmasında, “Bizler öyle bir milletin mensuplarıyız ki, son 100 yıla bakıldığında sevinçlerin ve acıların en büyüğünü yaşayarak ne kadar büyük bir millet olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik. Bir milleti millet yapan yaşadığı acılar, sevinçler, kahramanlıklardır. Bu milletin tarihçisi olmak insana ayrı bir gurur veriyor. En umutsuz anda bile bu millet öyle şeyler başarıyor ki bu bizlere büyük bir umut ve teminat veriyor. Yakın tarihimizde bizi çok etkileyen önemli olaylar vardır. İstiklal Harbi dışında Çanakkale, Sarıkamış ve Yemen ön plana çıkan olaylardır. Sarıkamış bu kadar önemli bir olay olmasına rağmen, bu millet hafızasından silmişti. Belki yakın tarihimizde yaşadığımız travmaların bir sonucuydu. Arka planında yatan sebep her ne olursa olsun; bizi biz yapan bu değerlere, vatan uğrunda, bayrak uğrunda canını vermiş o şehitlere olan vefa borcumuzu, minnet borcumuzu ödemenin vakti gelmiştir. Son on yıldır Sarıkamış kamuoyunun gündemine geldi ve layıkıyla anılmaya başlandı” dedi.

İzlenme: 7889
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78