• BIST 9795.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C

TED Denizli Koleji Lise Tanıtımına Büyük İlgi

TED Denizli Koleji Lise Tanıtımına Büyük İlgi
ALİAĞA HABER/ TED Denizli Koleji Lise Tanıtımına Büyük İlgi

TED DENİZLİ KOLEJİ LİSE TANITIMINA BÜYÜK İLGİ

TED Denizli Koleji  11 Nisan 2017 Salı günü Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Sayın Selçuk PEHLİVANOĞLU ve Genel Müdürü Sayın Sevinç ATABAY’ ın konuşmacı olarak yer aldığı “Ulusal ve Uluslararası Programların Eğitimde Yarattığı Fark ve TED Okulları Modeli” konulu tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE İNANIYORUZ!

TED Genel Başkanı Selçuk PEHLİVANOĞLU, Türk Eğitim Derneğinin sloganlarından biri olan “Türkiye’nin Geleceğine İnanıyoruz” ile sözlerine başladı.

“Türkiye’nin geleceğini yetiştiriyoruz. Bunun nasıl bir sorumluluk olduğunu tarif etmek çok zor… Çünkü önümüzde ne kadar problem olursa olsun bugünü bir şekilde idare edebiliriz, karşımızda şu ya da bu şekilde somut gibi görünen problemlerimiz olabilir. Bunları ortak akılla çözebiliriz. Ama konu geleceğimizi, yani neslimizi yetiştirmek. Şüphesiz ki neslinizi yetiştirirken değerleri ve ilkeleriyle yetiştireceksiniz. Değerleri olmayan toplumlar, yani inancıyla ve kültürleriyle yoğunlaşmamış toplumların bir geleceği yoktur. Eğer biz geleceğe sağlam adımlarla bakmak istiyorsak bir ülkede eğitime her şeyden fazla önem vermek mecburiyetindeyiz.  89. yıl önce yakılan bu meşaleyi bize emanet etmişler ve demişler ki geleceği aydınlatın… Biz geleceği aydınlatmak için çalışıyoruz. En büyük farkımız şu; dünyadaki tüm meşaleler petrol ürünleriyle yanar, bizim meşalemiz gönül yağıyla yanar”  dedi.

TED DENİZLİ KOLEJİ’NDE YABANCI PROGRAMLAR DA SUNULACAK

TED Genel Başkanı Sayın Selçuk PEHLİVANOĞLU ve Genel Müdürü Sayın Sevinç ATABAY konuşmalarında ulusal eğitim programlarının yanında gençlerin uluslararası alanda kabul gören eğitimler ve belgeler alabilmelerine olanak sağlayacak uluslararası programların da verilmesinin artık evrensel gereklilik olduğunu vurguladı.

TED Genel Müdürü Sayın Sevinç ATABAY’ın,Türk Eğitim Derneği olarak okullarımızda uygulanan eğitim programlarının, uluslararası kurumlarla gerçekleştirilen işbirliği ile daha zengin hale getirildiğini, bunun temel amacının da farklı kültür ve düşünce biçimleriyle uyumlu, kültürel bakış açısına sahip, etik değerleri olan dünya vatandaşı bireyler yetiştirmek olduğunu açıkladı. Atabay, TED Denizli Kolejinde 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren IGCSE - Cambridge Uluslararası Orta Öğretim Genel Sertifika Programı, TED- Kanada Uluslararası Öğrenci Değişim Programı, BTEC – İşletme ve Teknoloji Eğitim Konseyi Programı ile BİYP- Bilim İnsanı Yetiştirme Programlarının uygulanacağını duyurdu.

İnovatif, özgüveni yüksek, entelektüel ve sosyal anlamda duyarlı, dünyaya olumlu katkılar sağlayan bireyler yetiştirmek olduğunu vurgulayan Atabay “Cambridge Uluslararası Genel Ortaöğretim Sertifika Programlarının uluslararası platformda üniversiteler tarafından tanındığını ve tüm dünyada başarı için geçerli bir anahtardır.  TED Okullarında uyguladığımız BTEC Programları da Avrupa yeterlik çerçevesi ile uyumlu bir kredilendirme ve seviyelendirme sistemidir. Bu eğitimler ve yeterlikler öğrencilerimize ulusal ve uluslararası arenada iş hayatına ve üniversite yaşamına geçiş olanakları sağlamaktadır.” Dedi. Türk Eğitim Derneği ve Kanada Akademik Ortaklık Programları ile ilgili de bilgi veren ATABAY, bu programlardaki karşılıklı müfredat ortaklığı ile eğitim kalitesinin üst boyuta taşınacağını ifade etti. Kanada’da okuyan lise mezunlarının üniversiteye girişte büyük kolaylıklar elde ettiğini söyleyerek programa başvuru koşulları ile ilgili bilgi verdi.

TED’E ÖZGÜ BİR PROGRAM: BİLİM İNSANI YETİŞTİRME PROGRAMI

Bilim İnsanı Yetiştirme Programı’nın temel amacının üstün nitelikli bilim insanları yetişmesine kaynaklık etmek olduğu ve buna bağlı olarak TED Okullarındaki öğrencilerin yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgi üretebilen bireyler olarak fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında yükseköğretime hazırlandığı ifade edildi.

TED Denizli Koleji Kurucu Müdürü Fatih CANPOLAT kapanış konuşmasında, 2017-2018 eğitim öğretim yılında Lise öğrencilerine kapılarını açacak olduklarını, öğrenci alım sürecinde aday öğrencinin TEOG puanının 400 ve üzeri olması gerekliğini sonrasında da farklı değerlendirmelerden geçecek olduklarının altını çizdi. Denizli’de Cambridge ve BTEC gibi kurumlardan akredite olarak öğrencilerine sadece bir lise diploması değil, uluslararası düzeyde geçerliliği olan yeterlilik belgeleri verecek olmanın gururu ve heyecanını yaşadıklarını belirtti. CANPOLAT, tanıtım toplantısına yoğun ilgi gösteren velilere, aday velilere ve desteklerinden dolayı TED Genel Başkanı Sayın Selçuk PEHLİVANOĞLU’na ve TED Genel Müdürü Sayın Sevinç ATABAY’a teşekkürlerini belirtti. EGE BASIN GRUBU haber, aliağa, güncel,

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78