• BIST 9897.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 24 °C

TED'liler İtalya'da

TED'liler İtalya'da
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ŞENOL GÖK / AB Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklığı Projesi kapsamında İngiltere ve Almaya ziyaretlerinin ardından 3. ziyaretini İtalya’ya gerçekleştirildi. Aralarında TED Aliağa Koleji öğrencilerinin de bulunduğu Almanya, İngilter

TED’LİLER İTALYA’DA ÜLKEMİZİ TEMSİL ETTİ
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ŞENOL GÖK / AB Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklığı Projesi kapsamında İngiltere ve Almaya ziyaretlerinin ardından 3. ziyaretini İtalya’ya gerçekleştirildi. Aralarında TED Aliağa Koleji öğrencilerinin de bulunduğu Almanya, İngiltere, İspanya ve Estonya’dan gelen öğrenciler, İtalya’da Carlo Levi Okulu’nda kültürlerarası diyalog ve barış mesajı verdiler.
Öğrenme, öğretme, çalışma ve ortak bir Avrupa yaratmada Sanatsal Etkinliklerin Paylaşımı’nı içeren projede TED Aliağa Koleji öğrencileri, öğretmenleri 9 kişilik bir öğrenci grubuyla 13 Mayıs-19 Mayıs 2012 tarihleri arasında İtalya’da çeşitli etkinliklere katıldı.
Tarihi oyunlar ve danslar temalı proje kapsamında, öğrenciler, diğer ülkelerden gelen öğrenciler ile birlikte çeşitli atölye çalışmalarında bulundu. Tarihi oyunları oynarken farklı kültürlerin kaynaşması ile keyifli, heyecanlı anlar yaşandı. Türk Kültürünü yansıtan halk oyunlarını sergileme fırsatı bulan TED’liler aynı zamanda Castel Del Monte, Castella Barletta, Castellano Di Bari, Castellano Grotte kaleleri ve Pompei ziyareti sırasında İtalya’nın tarihi hakkında bilgi edinme fırsatı buldular. Eski yerleşim yerleri olan Alberobello, Ostuni ,Tarani ve Bari ziyaretlerinde farklı kültürleri ve yaşam şekillerini tanıma imkanı buldular. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında Estonya ve İspanya ziyaretlerinin ardından projenin finali 2013 Mayıs ayında Türkiye'de gerçekleştirilecek.
 
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78