• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C
» »

Yılın En İyi Sporcusu

Yılın En İyi Sporcusu
Eylül ayında Aerobik Jimnastik dalında Avrupa Şampiyonu olan Ayşe Begüm Onbaşı, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin oylarıyla ‘Yılın En İyi Sporcusu’ seçildi

Eylül ayında Aerobik Jimnastik dalında Avrupa Şampiyonu olan Ayşe Begüm Onbaşı, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin oylarıyla ‘Yılın En İyi Sporcusu’ seçildi. 
Genç yaşına rağmen 100’den fazla madalya kazanan Onbaşı, mutluluğunu, “Çok mutluyum. Geçtiğimiz sene en iyi çıkış yapan sporcu ödülünü almıştım. Bu sene de en iyi sporcu seçilmek gurur verici” sözleriyle anlattı. 
Türkiye’nin gelecek vadeden sporcuları arasında üst sıralarda yer alan başarılı sporcu Ayşe Begüm Onbaşı, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Son olarak Eylül ayında İtalya’da düzenlenen Avrupa Aerobik Jimnastik Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Onbaşı, 7’ incisi düzenlenen Boğaziçi Spor Ödülleri Töreni’nde ‘Yılın Sporcusu’ ödülünün sahibi oldu. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla yapılan oylamada en üst sırada yer alan Onbaşı, ödülüne kavuştuktan sonra, “Mutluluğum kelimelerle tarif edilemez. Yerimde duramıyorum. Çok mutluyum. Geçen sene en iyi çıkış yapan oyuncu olmuştum. Bu sene de en iyi sporcu seçildim. Buralarda olmak beni çok sevindiriyor” ifadelerini kullandı. 
2015’te Meksika’da gerçekleşen Dünya Şampiyonası’nda 12-14 yaş grubunda dünya üçüncüsü olan Ayşe Begüm Onbaşı, 2016’da Güney Kore’de düzenlenen Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda 15-17 yaş grubunda altın madalya ile ülkemize dönmüştü. Yurt içi ve yurt dışında katıldığı turnuvalarda 100’ün üzerinde madalya kazanan Red Bull sporcusu, Eylül ayında İtalya’da düzenlenen Avrupa Aerobik Şampiyonası’nda da altın madalya kazanarak Dünya Şampiyonluğu unvanının yanına Avrupa Şampiyonluğunu da eklemişti.

İzlenme: 7373
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78