• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İzmir 7 °C

Yüz Güzelliği İçin İlk Adım

Yüz Güzelliği İçin İlk Adım
Işıldayan, şekilli ve çıkık elmacık kemikleri pek çoğumuz için yüz güzelliğinin ana unsurudur. Ancak doğal yaşlanma süreci ve çevresel faktörler nedeniyle yüz şekli değişir

YÜZ GÜZELLİĞİ İÇİN İLK ADIM

Işıldayan, şekilli ve çıkık elmacık kemikleri pek çoğumuz için yüz güzelliğinin ana unsurudur. Ancak doğal yaşlanma süreci ve çevresel faktörler nedeniyle yüz şekli değişir; gençlikteki üçgen görünümü, yer çekiminin de etkisiyle kaybolur. Oysa küçük bir dokunuşla, yüz üçgeni eskiye döndürülebilir.

Yer çekimi, doğal yaşlanma süreci ve çevresel faktörler kendini önce yanaklarda gösterir. Yaşla birlikte özellikle yanaklar hacmini kaybeder ve bu da sarkmaya sebep olur. Yaşlanmanın kemiklerden başladığına dikkat çeken Dr. Alev Eken, yaşlanma sürecinde yüzde ortaya çıkan değişimi şöyle anlatıyor: “Yaş ilerledikçe yüze hacim veren yağ dokuları azalır, zamanla bu yağ dokularını yerinde tutan destek dokuları ve deri gevşer; sonuçta yer çekiminin etkisiyle aşağı doğru yer değiştirir. Yüz üçgeni tersine döner. Kısaca dolgun olması gereken elmacık kemiklerinin üzeri boşalırken, aşağı doğru inen yapılar nedeniyle yanak, ağız çevresi ve çene konturları bozulur. Zamanla, cilt içindeki Hyaluronik Asidin azalmasıyla yanaklardaki gençlik elastikliği kaybolur ve sarkmaya neden olur. Yanaklardaki yağ doku aşağıya doğru kaymaya ve ağız köşelerinden buruna uzanan nazolabial kıvrımlara daha fazla baskı yapmaya başlar. Bu sebeple kıvrımlar daha fazla belirginleşir.”

Bu görüntüyü ortadan kaldırmanın ‘küçük bir dokunuşla’ mümkün olduğunu belirten Dr. Alev Eken,  “Orta yüz bölgesini stratejik olarak hacimlendirerek, elmacık kemiklerine daha çıkık bir görünüm sağlayabilir; yanaklarda da lifting etkisi yaratabiliriz” diyor. Dr. Eken,  “Hyaluronik Asit (HA) içeren yüz dermal dolguları cildin kaybettiği su ile birlikte yüze hacim kazandırarak çizgileri ve kırışıklıkları pürüzsüzleştirir. ‘Küçük bir dokunuş’la gençlik elastikiyeti cilde geri kazandırılabilir.”  tavsiyesinde bulunuyor.

DERMAL DOLGULAR ÖNCESİ VE SONRASI

Her insanın yaşlanma şekli ve yüzündeki değişiklikler farklıdır. Bu nedenle uygulama öncesinde, yüzü doğal bir şekilde hacimlendirmek ve problemli bölgelere şekil vermek için doğru bir değerlendirmeye ve planlamaya ihtiyaç vardır. Uygulamaların mutlaka alanında eğitimli bir doktor tarafından yapılması gerektiğine dikkat çeken Dr. Alev Eken, dermal dolgularla ilgili öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili şu uyarılarda bulunuyor;

•    “Doğallığını kaybetmiş, şişkin yüzler yanlış miktarlarda yanlış derinliğe yapılan uygulamaların sonucudur. Unutmayın bu tür işlemlerde bir anda radikal değişiklikler yerine yavaş yavaş ilerlemek en güvenli yoldur. Bu sayede yine kendinize benzersiniz. Ancak aynadaki yansımanız, çok daha dinlenmiş bir versiyonunuz olur.

•    Bu gibi uygulamalar geçicidir. Devam etmek istemezseniz Hyaluronik Asit doğal olarak iz bırakmadan cildiniz tarafından emilir ve sonuçlar bir süre sonra gözle görünmez hale gelir.

•    Gelişmeleri kaydetmek her zaman için iyidir. Uygulama tarihlerini, hangi dermal dolgu maddesinin kullanıldığını, ne miktarda hangi yöntemle uygulandığını not etmek faydalı olacaktır.“/EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78