• BIST 10319.96
  • Altın 2464.337
  • Dolar 32.2064
  • Euro 35.1089
  • İzmir 20 °C

POEM'den Katliam Açıklaması

POEM'den Katliam Açıklaması
İZMİR'in Foça İlçesi'nde düzenlenen rock festivalinde 10 bin fidanın tahrip edildiği iddiaları, organizasyon şirketini kızdırdı. İzmir'in Foça İlçesi'nde üç yıldır okulların çevresinin yeşillendirilmesine fidan bağışı yaparak destek veren Avcı Peyzaj, Fid

POEM Organizasyon: Böyle barbarlığa izin vermeyiz
Hasan ESER/FOÇA

İZMİR'in Foça İlçesi'nde düzenlenen rock festivalinde 10 bin fidanın tahrip edildiği iddiaları, organizasyon şirketini kızdırdı.
İzmir'in Foça İlçesi'nde üç yıldır okulların çevresinin yeşillendirilmesine fidan bağışı yaparak destek veren Avcı Peyzaj, Fidancılık ve Çiçekçilik A.Ş.'nin sahibi Hayrettin Avcı, İngiliz Burnu yarımadasında dikilen 10 bin kızıl çam, zeytin ve meşe fidanının, 13- 16 Ağustos 2009 tarihlerinde yapılan "Rock Tatili Foça Müzik Festivali"ne gelen kampçılar tarafından ezildiğini iddia etmişti. Avcı, 2008 Aralık ile 2009 Nisan ayları arasında ağaçlandırdıkları bölgenin Rock festivalinden önceki, festival sırasındaki ve sonraki durumunun içler acısı olduğunu, dört gün süren festivale gelen on binlerce müzikseverin, çevrecilerin uzun zamandır el birliği ile yeşillendirmeye çalıştığı İngiliz Burnu yarımadasını çöle çevirdiğini söylemişti.
Rock Tatili Foça Festivali'ni düzenleyen POEM Organizasyon'dan yapılan açıklamada, “Ekiplerimiz festival öncesi Eski Foça'da bulunan yarımadada keşif yapmış, SİT alanı olarak belirlenen bölgeye zarar vermeyen bir plan oluşturmuş, bölgede iddia edildiği gibi dikili fidanların olmadığını tespit ederek, var olan bitki örtüsünü koruma amaçlı bir çadır konaklama planı çıkartmıştır. Var olan bitki örtüsü güvenlik telleri ile çevrilmiştir” denildi. Hazırlıklar sürerken festival öncesi bölgede çıkan yangının da Foça halkı kadar kendilerini de üzdüğü vurgulanan açıklamada, “Konuyla ilgili POEM organizasyon çalışanları ve festivale katılacak onbinlerce insanın da katılımı gözönüne alınarak hem yanan bölge hem de Ingiliz Burnu"nda TEMA Vakfı birlikteliğiyle ve yerel yönetim ile ortak bir fidan dikme çalışması hazırlanmış, bölgenin SİT alanı olmasından dolayı fidan dikmeye elverişli olmadığı için bu çalışma Foça"nın uygun bir başka yerinde yapılmak üzere uygun fidan dikim mevsimine uygun bir tarihte yapılmasına karar verilmiştir” görüşlerine yer verildi.
Açıklamada, “Foça"nın gerek içinde gerek festival alanında görevliler yarımadayı temiz tutmak için üst düzeyde gayret sarfetmişlerdir. Festival alanında 8 yeni zeytin ağacı fidanı mevcut olup festival zamanı koruma altına alınmıştır. Alanda festival öncesi yapılmış bir fidan dikme çalışması sözkonusu değildir. Çevre duyarlılığı ile Foça"nın doğasına katkı sağlamak adına yapılmış girişimlere rağmen temel olarak dayanağı olmayan ve Avcı Peyzaj Fidancılık ve Çiçekçilik'in sahibi Hayrettin Avcı"nın bu iddiası biz rock müzik severleri üzmüştür. İlk defa bu yıl bölgede düzenlediğimiz, bölge halkı kadar bizim de çok mutlu anılarla ayrıldığımız Foça"nın hassasiyetleri bölge halkı kadar bizim için de önem arzetmektedir. POEM Organizasyon olarak böyle bir barbarlığa Rock Tatili festivalinde izin vermemiz ve görmezden gelmemiz mümkün değildir” denildi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78