• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İzmir 15 °C

ASEV THM Korosu’ndan Türkü Şöleni

ASEV THM Korosu’ndan Türkü Şöleni
Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) Türk Halk Müziği Korosu (THM), yıl sonu kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde halk müziği tutkunlarının karşısına çıktı.

ASEV THM KOROSU’NDAN TÜRKÜ ŞÖLENİ

Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) Türk Halk Müziği Korosu (THM), yıl sonu kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde halk müziği tutkunlarının karşısına çıktı. 

Etkinlikler çerçevesinde sahne alan koro, Anadolu’nun değişik yörelerinden derlenmiş türkülerinden oluşan repertuarıyla Aliağalılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Aliağa Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören konserde izleyiciler, koronun söylediği birbirinden güzel her bir türküye eşlik etti.

Koro şefi Zeynel Demir’in yönetmenliğinde iki bölüm halinde gerçekleştirilen konserde 28 eser koro ve solo halinde seslendirildi. Müzik ziyafetinin yaşandığı gecede 74 kişilik dev koroya 11 kişilik enstrüman ekibi eşlik etti. Aliağalıların Türk Halk Müziğine doyduğu gecede Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt’ta izleyiciler arasında yerini aldı.

Söyledikleri türkülerle dinleyenleri mest eden Türk Halk Müziği Korosu, sergilediği performansla gecenin sonunda ayakta alkışlandı. Konserin ardından sahneye çıkan Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, koro şefine başarılı çalışmalarından dolayı çiçek takdim etti.

HER BİR KORİSTİMİZİN REPERTUVARINDA 150 TANE TÜRKÜ VAR
Konserden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan ASEV THM koro şefi Zeynel Demir, bir yıllık bir çalışmanın ürününü aldıklarını belirterek şunları söyledi: ”ASEV koromuz her yıl yaklaşık 30 tane yeni türkü öğreniyor. Şuanda her bir koristimizin repertuarında 150 tane türkü var. Bu türküler sadece bir yöreye ait değil. Yedi bölgeye dağılan türkülerimiz var. Amatör bir grup olmamıza rağmen ben çok büyük bir keyif aldım. Seyircimiz de bizi yalnız bırakmadı. Söylenen her türküde bizlere eşlik ettiler. Her konserimizde 4 veya 5 tane sürpriz türkümüz var. Koro yapılan çalışmalar sayesinde söylenmesi en zor türküleri bile artık çok rahatlıkla söyleyebiliyor. Konserin hazırlanmasında emeği geçen koristlerimize ve Aliağa Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78