• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 11 °C

ASEV THM’den Türkü Ziyafeti

ASEV THM’den Türkü Ziyafeti
Aliağalıların gönlünde taht kuran Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) Türk Halk Müziği (THM) Korosu Bahar Konseri

Aliağalıların gönlünde taht kuran Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) Türk Halk Müziği (THM) Korosu Bahar Konseri ile türkü severlerin karşısına çıktı. Kültür sanat etkinlikleri kapsamında sahne alan 80 kişilik dev koro Ege ve Akdeniz türkülerinden oluşan repertuarı ile Aliağalılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ https://www.facebook.com/serkanacarorg

Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde, Ege ve Akdeniz yörelerinden derlenen eserler THM korosu tarafından seslendirildi. Türkü tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği gecede THM korosu, yaklaşık iki saat boyunca sahnede kaldı. Koro şefi Zeynel Demir’in yönetmenliğinde iki bölüm halinde gerçekleştirilen konserin birinci bölümünde 14, ikinci bölümünde ise 12parça yer aldı. Kimi zaman koro kimi zaman da solo halinde icra edilen konser, Aydın yöresine ait ‘Abalımın Cepkeni’ adlı parçayla başladı. Sahnede profesyonelleri aratmayan performanslarıyla izleyicilerden sık sık alkış alan dev koroya dokuz kişilik enstrüman ekibi de eşlik etti. 

Aliağalıların Türk Halk Müziğine doyduğu geceyi Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da türkü severlerle birlikte izledi. Koronun söylediği her bir türküye seyircilerle birlikte eşlik eden Başkan Serkan Acar, konserin bir bölümünde kendilerini türkülerin ezgilerine kaptırarak oynayan vatandaşlara da eşlik etti. Konser, Denizli yöresinden ‘Tellidir Yavrum Anam’ adlı parça ile son buldu.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “DEĞERLİ KORİSTLERİMİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Davet üzerine sahneye çıkan Başkan Serkan Acar, koro şefi Zeynel Demir’e çiçek takdim etti. Türk Halk Müziği Korosu’nun her zaman olduğu gibi yine unutulmaz bir akşam yaşattığını belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Koristlerimiz günlerce çalışarak çok güzel bir konser hazırladı. Emeği geçen koro şefimize, saz sanatçılarımıza ve birbirinden değerli koristlerimize çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de salonu dolduran ve koristlerimizi yalnız bırakmayan türkü severlere ediyorum”

Başkan Serkan Acar, gecenin sonunda koristlerin ve katılımcıların fotoğraf isteklerini de geri çevirmedi.  

KORO ŞEFİ ZEYNEL DEMİR: “BİZİM İÇİN ÇOK KEYİFLİ BİR KONSER OLDU”

Her zamanki gibi coşkulu ve keyifli bir konsere imza attıklarını ifade eden koro şefi Zeynel Demir, “Konserimizde Ege ve Akdeniz türkülerini icra ettik. Yazın da Karadeniz türküleri ile Aliağalıların karşısına çıkacağız. Dinleyenleri yaylalara çıkartacağız. Bu akşam zaman zaman Toroslara çıktık, zeybek diyarlarına gittik. Amatör bir ruhla çalışan ama her seferinde farklı heyecanlar yaşayan çok güzel bir koroya sahibiz. Bizim için çok keyifli bir konser oldu. İzleyiciler de çok memnun kaldı. /EGE BASIN GRUBU

aliaga-asev-turku-ziyafeti-8.jpgaliaga-asev-turku-ziyafeti-1.jpgaliaga-asev-turku-ziyafeti-12.jpgaliaga-asev-turku-ziyafeti-19.jpg

aliaga-belediye-baskani-serkan-acar-foto-1-010.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78