• BIST 9883.92
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 24 °C

Ege Kara Büründü

Ege Kara Büründü
Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan kar yağışı, yeni yıla sayılı günler kala Ege’de de etkisini gösterdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından akşam saatlerinden itibaren yağan kar, Ege’yi beyaza bürüdü.

Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan kar yağışı, yeni yıla sayılı günler kala Ege’de de etkisini gösterdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından akşam saatlerinden itibaren yağan kar, Ege’yi beyaza bürüdü. 

Ege Bölgesi’nde aralıklarla yağan kar yağışı, soğuk havayla birlikte kışı tam anlamıyla kentlerde yaşatmaya başladı. Kimi vatandaşlar sokağa çıkarak alışkın olmadıkları karın keyfini çıkardı. Yoğun kar yağışı bazı bölgelerde okulların tatil edilmesine neden olurken bazı bölgelerde de ulaşımın aksamasına neden oldu.

İZMİR'E KAR BASTIRDI
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yurt genelinde yaptığı uyarıların ardından kar yağışı İzmir'de de etkili oldu. Bornova ilçesinin yüksek kesimlerde kar etkili olurken bastıran yağışla birlikte ilçedeki bazı noktalar beyaza büründü. Öte yandan, Manisa-İzmir arasındaki Sabuncubeli mevkisine de mevsimin ilk karı düştü. Kar, özelikle Sabuncubeli Geçidinde etkili olurken, Karayolları Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler hemen bölgeye gitti. Görevliler, buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yaparak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

VATANDAŞLARIN KAR KEYFİ
Denizli'de akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Sarayköy ilçesi hariç tüm ilçelerde okullar bir gün süreyle tatil ilan edilirken, vatandaşlar da sokağa çıkarak karın keyfini çıkardı. Denizli genelinde etkili olan kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar sokağa çıkarak kar topu oynadı. Ana caddelerde kimi araçlar ilerlemekte zorluk çekerken, kimisi de olumsuz yol koşullarında kontrolü elden bırakmadı. Yokuş olan cadde ve sokaklarda kalan araçlara ise vatandaşlar yetişti.

EĞİTİME KAR ENGELİ
Manisa'da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir günlük ara verildi. Bazı ilçelerin tamamında eğitime ara verilirken bazılarında da taşımalı eğitim verilen okullar tatil edildi. Manisa Valiliği tarafından yazılı bir açıklama yayımlanarak kar yağışının etkili olduğu ilçelerde eğitime ara verildiği açıklandı. Manisa Valiliğinden yapılan açıklama şöyle: "İlimiz genelinde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle, Demirci, Gördes, Kula, Sarıgöl, Selendi ve Alaşehir ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ahmetli, Gölmarmara, Salihli, Şehzadeler, Turgutlu, Yunusemre ve Akhisar ilçelerinde eğitime kısmi olarak ara verilmiş olup kapsamı taşıma merkezlerinin tümü ya da bazılarıyla sınırlıdır. Soma, Kırkağaç, Köprübaşı ve Saruhanlı ilçelerinde ise eğitime devam edilecektir. Kütahya’da ve Uşak’ta yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. Ayrıca Uşak’ta, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personele de 1 gün idari izin verildi.

YOLLAR ULAŞIMA KAPANDI
Yoğun kar yağışı Manisa'nın Salihli ilçesinde de etkisini gösterdi. Öğle saatlerinde başlayan ve şiddetini akşam saatlerinde iyice artıran kar yağışı, özellikle Salihli'nin yüksek kesimlerindeki mahalle yollarını ulaşıma kapadı. Kapanan yollar ise Salihli Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekiplerin çalışması sonucu yeniden ulaşıma açıldı. Kütahya’da ise belediyeye ait ekipler şehir içi yollarda tuzlama çalışması başlattı. 

kar-(3).jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78