• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İzmir 22 °C

Sağlıklı Lezzetler Gün Işığına Çıktı

Sağlıklı Lezzetler Gün Işığına Çıktı
Gastronomi turizminde öne çıkan Alaçatı, bu kez anneannelerin unutulan lezzetlerini gün ışına çıkardı.

SAĞLIKLI LEZZETLER GÜN IŞIĞINA ÇIKTI

Gastronomi turizminde öne çıkan Alaçatı, bu kez anneannelerin unutulan lezzetlerini gün ışına çıkardı. 

Bu yıl ikincisi düzenlenen Tasting Alaçatı’ya Şef Dilek Yetkiner moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Yöresel Lezzetler Atölyesi” damga vurdu. 

Avukma Üreten Kadınlar Kooperatifi Başkanı Güler Sarıgöl Köymen,  Kuzey Ege’ye özgü lezzetleri ele aldığı ‘Annesinin Kızı’ kitabından yer alan üç tarifi  80 yaş üzerindeki dört Avukma kadını ve kızlarıyla yaparak Alaçatılılarla buluşturdu. Bu tarifler doğrultusunda kadınlar çiğ sarma, peksimet avukması, cevizli incir dolması gibi unutulmuş lezzetler ile damakları şenlendirdi. Köy Meydanı'ndaki stantta 300 kişi için hazırlanan lezzetler 30 dakikada tükendi. 

Avukma Üreten Kadınlar Kooperatifi üyelerinin, anneannelerin kullandığı geleneksel malzemelerle üretim yaptığına dikkat çeken Şef Yetkiner, “Bu kooperatif Ödemiş, Urla, Tire Bölgesi’nde evinde üreten kadın girişimcilere yeni bir pencere açtı" dedi. Ürünlerin tamamının son bir hafta içinde Ödemiş’te üretildiğini söyleyen Yetkiner “Kullanılan zeytin yağından, peksimete hatta incirin içindeki susama kadar herşey organik. İnsanların bilinçlendiği ve sağlıklı yemekler yemek istediği bu dönemde, anneannelerimizin mutfaklarından tanıdığımız kayıp lezzetler  gün ışığına çıkıyor” diye konuştu.

SÜRDÜREBİLİR TURİZM 
Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri ise gastronomiyi öne çıkararak pazar çeşitliliğini artırmayı hedefledikleri bu dönemde yapılan bu etkinliğin Alaçatılılar için iyi bir yol haritası olduğunu söyledi. Yemekleri tatmak için sıraya giren insanları gördükçe ne kadar doğru bir iş yaptıklarını anladıklarını belirten Denizeri “Alaçatı’nın nesilden nesile aktarılan birçok yöresel lezzeti var. Artık sürdürülebilir turizm için, şehre turisti çekecek avantajlara vurgu yapmamız gerektiğini farkındayız. Bu doğrultuda ilerleyeceğiz, Alaçatı’yı güzel günler bekliyor” diye konuştu.

Öte yandan Tasting Alaçatı kapsamında yine Şef Dilek Yetkiner moderatörlüğünde "Hayat Tek, Fava'nın lezzetlerini keşfet" konseptiyle iki yakanın, lezzetleri bir araya geldi. Fava Restoran'da düzenlenen gecede Ege Mutfağı'ndan sunulan örnekler beğeni gördü. Gecenin sürprizi ise leblebi tatlısı oldu. // EGE BASIN GRUBU

foto4.jpgfoto1-001.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78