• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İzmir 25 °C

Havalar ısınıyor, ayran tüketimi %30 artıyor

Havalar ısınıyor, ayran tüketimi %30 artıyor
SUDAN SONRA TERCİH EDİLEBİLECEK EN SAĞLIKLI İÇECEK ALTERNATİFLERİNDEN BİRİ: AYRAN

Havaların ısınmasıyla birlikte Türkiye’de ayran tüketimi artmaya başladı. Teksüt Yönetim Kurulu Üyesi Arda Aksaray’ın verdiği bilgiye göre bahar ve yaz döneminde yükselen sıcaklar, serin içilmesi gereken ayranın tüketimini yüzde 30 arttırıyor. Aksaray, “Ayran besin olarak tamamlayıcı nitelikte olmakla birlikte serinletici etkiye sahip. Ayrıca terleme ile gelişen tuz kaybını da önlemeye yardımcı oluyor” bilgisini paylaştı.

Ayran, bugün Türk toplumunun en sevdiği ve en çok tükettiği içeceklerin başında geliyor. Ayrıca 7’den 77’ye her yaştan neredeyse herkesin tüketebildiği, suyla birlikte en sağlıklı içeceklerden biri olarak da öne çıkıyor.

İstikrarlı artış söz konusu
Toplum olarak ayranı seviyoruz ve giderek daha çok tercih ediyoruz. 2013 yılında 440 bin ton seviyesinde olan Türkiye’deki paketli ayran tüketimi günümüzde 700 bin ton düzeyine yaklaştı. Evlerde hazırlanan ve açık olarak sunulan ayranla birlikte bu rakamın aslında çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Ayran vakti geliyor
Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından biri olan Teksüt’ten Yönetim Kurulu Üyesi Arda Aksaray, baharla birlikte başlayan dönemde özellikle yaz aylarında ayran tüketiminin canlandığını belirtti. Aksaray, “İşletmelerin buzdolaplarında muhafaza edilen ayranlar, havanın ısınmasıyla birlikte önemli bir serinletici olarak öne çıkıyor. Teksüt olarak bu dönemde ayran satışlarımız yüzde 30 artış gösteriyor. Bu artışın tüm Türkiye’ye ve ayran sunan tüm üreticilere yansıdığını düşünüyoruz” dedi.

Sayısız faydası var
Ayranın, içerdiği vitamin ve minerallerle tamamlayıcı besin niteliği taşıdığına dikkat çeken Arda Aksaray,“Ayrıca sıcak yaz günlerinde terleme ile gelişen tuz kaybını önlüyor ve böylece vücuttaki sıvı dengesinin sağlanmasına yardımcı oluyor. Soğuk muhafaza edildiği için de serinletici etkisiyle de hem ferahlatıyor hem rahatlatıyor.

Teksüt Ayran
Teksüt, ayran ihtiyacına değişik boyutlardaki ambalajlarıyla cevap veriyor. Teksüt Ayran; 200, 230 ve 300 ml; 1 ve 1,5 litre ile 200 mililitrelik cam ambalajda ayransevenlerin dikkatine sunuluyor.

Aliağa  / Aliağa Haber / Aliağa Haberleri / Aliağa Gündem / İzmir / Yeni Vizyon Gazetesi 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78