• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • İzmir 22 °C

Kınık’ta Kurtuluşun 100. Yılında Ali Kınık Rüzgarı

Kınık’ta Kurtuluşun  100. Yılında Ali Kınık Rüzgarı
Kınık’ın 13 Eylül 1922'de düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü düzenlenen bir dizi program ve Ali Kınık konseri ile kutlandı.

Kınık’ın 13 Eylül 1922'de düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü düzenlenen bir dizi program ve Ali Kınık konseri ile kutlandı. 

Kınık Cumhuriyet meydanında organize edilen program, Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi ve Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer’in Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, 100. Yıl anısına düzenlenen programlarla devam etti. 

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer; gaziler ile yaptığı kahvaltı programının ardından, şehitlerin aziz hatıraları için okunan Mevlid-i Şerif ve anma törenine katıldı.

Yüzüncü yıl anısına il kez düzenlenen Havalı pedallar programında, Kınıklı kadınlar süslü bisikletleri ile zafer turu attı. Program kapsamında ünlü edebiyatçı Salih Ağar okuyucuları ile bir söyleşi gerçekleştirerek, kitaplarını imzaladı. Kınık’ta Kurtuluş kutlaması, 100. Yıl Zafer Yürüyüşü korteji ve Ali Kınık konseri ile son buldu. Konser öncesi sahne alan yöresel halk oyunları ekipleri büyük beğeni topladı.

Kurtuluşun 100. Yılı kutlama etkinliğine Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, Kınık MHP ilçe Başkanı Adem Paydaş, Bergama MHP ilçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin, Dikili MHP ilçe Başkanı Mehmet Aslan ,Kınık ve Bergama Ülkü Ocakları, Ak Parti İzmir İl Başkanlığı Kınık Koordinatörü Rafet Uslu, Kınık Ak parti ilçe Başkanı Sami Mollaahmet, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu, kurum müdürleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, şehit aileleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN DOĞRUER: “ALLAH BİRLİĞİMİZİDAİM ETSİN”
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Başkan Doğruer “Bugün var olmamızı borçlu olduğumuz başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Bugün düşman işgalinden kurtuluşumuzun 100. Yılı kutlamaları ve Hasat Festivalimiz dolayısı ile bir aradayız. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan kıymetli MHP İl Başkanımıza ve Kiraz Belediye Başkanımıza ve siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Yaşadığımız bu güzellik, bu bereket, hepimizin eseri, Allah birliğimizi bozmasın” ifadelerini kullandı.

 BAŞKAN KUTLU’DAN MÜJDE: KINIK-KİRAZ ARTIK KARDEŞ BELEDİYE
Programda konuşma yapan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu sözlerine bir sürpriz ile başladı ve “Bugün burada ilk kez bir müjdeyi sizinle paylaşıyorum” dedi.

Başkan Kutlu sözlerine şöyle devam etti;  “İzmir’in kurtuluşu 1 Eylül’de Kiraz’da başlar ve 13 Eylül’de düşman Kınık topraklarından temizlenerek İzmir bir uçtan diğer uca kurtarılmıştır. 8 senedir Sadık başkanımızla birlik içerisinde omuz omuza çalıştık ve bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz. Başkanımla aldığımız kararla bir sürprizi buradan herkese duyurmak istiyorum. Kınık-Kiraz kardeş belediyeciliği ilçelerimize hayırlı uğurlu olsun. Sizler için çalışmaya devam edeceğiz. Atalarımızın kanları ile sulanmış bu topraklarda bugüne kadar olduğu gibi layıkıyla yaşamaya devam edeceğiz. Kimseye yar etmeye niyetimiz yok.”
 

VEYSEL ŞAHİN’E COŞKULU KARŞILAMA: NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin konuşmasında coşkulu kalabalığın hep bir ağızdan, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE sözleriyle karşılandı.

Başkan Şahin konuşmasında geçtiğimiz hafta İzmir’in kurtuluşu programında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tartışmalara yol açan konuşması ile ilgili “Bir takım muhterisler Osmanlıyı eleştirerek, kendi milletini yok sayarak ecdadı ihanetle, hainlikle suçluyorlar. Biz buna inanmıyoruz, bizler senede bir gün de olsa bu büyük mücadeleyi vermiş şanlı ecdadı hatırlayarak, aziz hatıralarını yad ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Şahin, izleyicilerin NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE sözleriyle karşılık bulurken sözlerine şöyle devam etti;  “Kiraz Belediye Başkanı’mızın da değindiği gibi İzmir'imizin kurtuluşu 13 gün sürdü. 15 Mayıs 1919'da İngiliz, Yunan, Fransız ve İtalyan ve Amerikan işgalci güçleri güzel İzmir’imizi işgal ettiler. İşgalden kurtuluşa 3 yıl 6 ay süresince Türk Milleti küllerinden doğmuş ve 30 Ağustos’ta başlayan içinde 5 büyük savaş ile verilebilecek en büyük mücadeleyi vererek bu toprakları düşman postallarından temizlemişlerdir. Bir takım muhterisler Osmanlıyı eleştirerek, kendi milletini yok sayarak ecdadı ihanetle, hainlikle suçluyorlar. Biz buna inanmıyoruz, bizler senede bir günde olsa bu büyük mücadeleyi vermiş şanlı ecdadı hatırlayarak, aziz hatıralarını yad ediyoruz. Mücadelemizden vaz geçmeden binlerce yıl bu coğrafyada yaşamaya devam edeceğiz” dedi.
 

“BUGÜN KINIK’IN GURUR GÜNÜDÜR”
Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi ise sözlerine 13 Eylül vurgusu yaparak “Bugün topraklarımızda kirli hesaplar yapan emperyalistler güçlere ve onların işbirliklerine unutamayacakları bir ders verdiğimiz gündür. Bugün Kınık’ımızın gurur günüdür, bayram günüdür” diye konuştu.

Çelebi sözlerine şöyle devam etti; “Bugün Samsun’da yakılan özgürlük ateşinin, Erzurum’da, Amasya’da, Sivas’ta ardından karış karış tüm Anadolu’da tutuştuğu ve Afyon ovasında 30 Ağustos’ta alevden sele dönüştüğü, ölürsem şehit kalırsam gazi diyenlerin yola çıktıkları gündür. Bugün Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan kurtuluş mücadelesinde esareti tarihinde hiçbir döneminde kabul etmeyen karakteri yüksek Türk milletinin, Kınık’ta ateşle imtihan olduğu gündür. Bundan 100 yıl önce bu topraklarda gezen düşman, milletimizin üstün mücadelesi sayesinde arkasına bakmadan kaçmıştır. Şu anda toprak diyerek üzerine bastığımız bu yerlerde, sayısız vatan evladımız şehit olmuştur. 100 yıl evvel yaşanılan bu toprakların kolay vatan olmadığının en açık kanıtıdır. Vatanımız için yazılan kahramanlık destanını unutturmamak ve gelecek nesillere taşımak hepimizin görevidir.” Konuşmaların ardından Program Ali Kınık konseri ile devam etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78