• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İzmir 7 °C

Yazın Fit Görünmenizi Sağlayacak Hızlı Öneriler

Yazın Fit Görünmenizi Sağlayacak Hızlı Öneriler
Life Fitness’ın eğitim platformu olan Life Fitness Akademi Master Trainer’ı Tuğrul Çağrı Yılmazer, yaz ayları için doğrudan etkileşim sağlayan fitness önerileri sunuyor.

YAZIN FİT GÖRÜNMENİZİ SAĞLAYACAK HIZLI ÖNERİLER

Life Fitness’ın eğitim platformu olan Life Fitness Akademi Master Trainer’ı Tuğrul Çağrı Yılmazer, yaz ayları için doğrudan etkileşim sağlayan fitness önerileri sunuyor. Profesyonel fitness eğitmeni Tuğrul Çağrı Yılmazer, yazın kolay ve vakit almayan antrenman modellerinden bahsediyor

Tüm dünyadaki fitness tesislerinde güvenilir ve popüler ekipmanlarıyla kullanıcıların tüm beklentilerini karşılayan Life Fitness, sporu daha eğlenceli bir şekilde deneyimlemek ve hareket etmekten asla vazgeçmek istemeyeneler için antrenman çözümleri sunuyor. Aktif ve sağlıklı bir yaşam sürmeye yardımcı olan ürünler sunan Life Fitness’ın eğitim platformu olan Life Fitness Akademi’nin profesyonel fitness eğitmenleri doğrudan etkileşim sağlayan fitness önerileri veriyor.

SQUAT EN ETKİLİ ISINMA ANTRENMANI
Yaz aylarında fit ve sağlıklı görünmek isteyenler için dairesel antrenman modellerinden bahseden Life Fitness Academy Master Trainer’ı Tuğrul Çağrı Yılmazer, “Basen eritmek için 20 tekrardan arka arkaya 5 hareket modeli yapılabilir. “Squat”, bu modellerden biridir ve iyi bir ısınma antrenmanıdır. Kalça ve bacağın arka kısmındaki aktivasyonu artıran Squat’ı uygulamanın en güvenli yolu diz kapağının biraz altında kalacak bir sehpa ya da tabureye oturmaktır. Bu antrenmanda platforma ayaklar omuz genişliğinde, parmak uçları karşıyı gösterecek şekilde oturup kalkarak ve topukları dominant şekilde yere basarak başlangıç yapılabilir. Kalça ve bacağı daha fazla çalıştırmak isteyenler daha fazla aşağı inmek için platform olmadan hareket edebilir. “Squat” egzersizinde ne kadar aşağı inilirse ve ayak topukları dominant olarak kullanılırsa güç o kadar vücutta dağılır ve aktivasyon büyük ölçüde bacağa ve kalçanın arkasına hapsedilmiş olur. Böylece Squat’ın neden olabileceği bacak kalınlaşması en aza iner” diyor.

ARA VERMEDEN SERİ VE ETKİLEŞİMLİ EGZERSİZLERLE DEVAM EDİN
20 tekrardan sonra dinlenmeden sırt üstü yere uzanıp “Glute Bridge” (kalça kasları) denilen egzersizle devam edilebileceğini söyleyen Yılmazer, “Ayak tabanları yere basacak şekilde bacaklar köprü şekline getirilir, tepe noktada kalça sıkılarak yukarı aşağı doğru yere temas ettirmeden hareket ettirilir. Diğer bir devam egzersizi olarak “Step Up” da ise platform üzerine sağ ayakla basılır. Diğer boşta kalan bacak değdirilmeden yukarı doğru tek bacakla platforma çıkıp inilir. Dördüncü hareket olarak “Lunge” hareketinde de yine sağ bacak önde olmak üzere diğer bacak dizini yere değdirmeden aşağı inip kalkılır. Son egzersiz “Walking Squat” ile de oturma pozisyonunda bacaklar kırık olacak şekilde eğilerek yürünebilir” diye belirtiyor.

Vücudun alışma süresi ortalama 21 gün
YILMAZER, “Ara vermeden yapılan bu 5 hareketin sonunda toplam süre kadar dinlenildikten sonra yine 20 tekrardan 3-4 kere döndürülebilir. Zamanla egzersizler kolay geldiğinde ise tekrar süreleri artabilir ya da dinlenme süreleri kısalabilir. Uzun soluklu koşular, yürüyüşler rafa kalkan egzersiz modelleri arasındadır. Çalışan ve yoğun olan kişiler bunlar yerine aynı zamanda HIT dediğimiz çabuk sonuç alınabilen yoğun ve basit egzersiz modellerine yönelebilir. Bunların yanı sıra beslenme şeklimizde de şekerden uzak durulması, gluten, buğday ve buğday ürünlerinin olmadığı karbonhidrat grubundan kaçınılmalıdır. Dildeki papilla denen tat alma organının aktifleşme süresi ortalama 21 gün olduğu için bir gıdaya da alışma süresi ortalama bu zaman dilimi kadardır” diye ekliyor. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78