• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 21 °C

Aliağa Sanat Günleri’nde Nostalji Rüzgârı

Aliağa Sanat Günleri’nde Nostalji Rüzgârı
Aliağa Belediyesi ile SOCAR Türkiye iş birliğinde hazırlanan ‘Aliağa Sanat Günleri’nde bu hafta, yaz konserleri kapsamında ünlü sanatçılar Arif Susam, Cengiz Kurtoğlu ve Ümit Besen aynı sahneyi paylaştı.

Aliağa Belediyesi ile SOCAR Türkiye iş birliğinde hazırlanan ‘Aliağa Sanat Günleri’nde bu hafta, yaz konserleri kapsamında ünlü sanatçılar Arif Susam, Cengiz Kurtoğlu ve Ümit Besen aynı sahneyi paylaştı. Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda sahne alan taverna ve fantezi müziğin efsane isimleri Aliağalılara nostalji gecesi yaşattı. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, duygusal anların yaşandığı gecede, Ümit Besen’in ‘İşte Bu Bizim Hikayemiz’ adlı parçasında eşi Özlem Acar ile birlikte sahnede binlerin önünde dans etti.  

Aliağalı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sanat günlerinin 5.haftasında Yeni Şakran Sahilde ‘Titanic’, Kent Park’ta ‘Kim Bu Aile?’ isimli filmler sinemaseverlerle buluşurken Ulaş Bayam Açık Hava Tiyatrosu’nda çocuklar için gösterime sunulan ‘Çizmeli Kedi’ Aliağalı miniklere eğlenceli anlar yaşattı.

Fırat Tanış’tan Alkış Alan Gösteri
Aliağa Sanat Günleri çerçevesinde bu hafta Ulaş Bayam Açık Hava Tiyatrosu’nda sahnelenen Fırat Tanış’ın ‘Gelin Tanış Olalım’ isimli tek kişilik türkülü oyunu tiyatroseverlerden yoğun ilgi gördü. Abdalların hikayelerinden derlemeler, farklı kültür ve yörelere ait türkülerle şekillenen gösteri, Fırat Tanış’ın anlatımı, türkü yorumları ve sade orkestrasının sunduğu müzik ziyafetiyle birleşti. Ünlü oyuncu performansıyla açık havayı tıklım tıklım dolduran izleyicilere tiyatro şöleni yaşattı. Yaklaşık bir buçuk saat süren gösteri Aliağalılardan büyük alkış alırken, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, gösteri sonunda Aliağa Sanat Günleri’ne değer katan ünlü oyuncu Fırat Tanış ve ekibine teşekkür etti. Sanayisi ile anılan Aliağa’nın kültür ve sanat ile değerine değer katacağını ifade eden Başkan Serkan Acar, “Bu konudaki en büyük güvencemiz, sanata ve sanatçıya her zaman sahip çıkan değerli halkımızdır” dedi.

Efsanelerden Nostalji Gecesi
‘Aliağa Sanat Günleri’, yaz konserlerinde bu hafta, Arif Susam, Cengiz Kurtoğlu ve Ümit Besen'i ağırladı. Yılların eskitemediği parçalarını Aliağalılar için seslendiren ünlü sanatçılar, dinleyenleri mest etti.

Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’ndaki müzik ziyafetinde sahneye ilk olarak taverna müziğinin sevilen ismi Arif Susam çıktı. Klavyesiyle seslendirdiği şarkılarına dinleyenlerin eşlik ettiği sanatçı, bir saatlik muhteşem performansının ardından, sahneyi fantezi müziğinin güçlü sesi Cengiz Kurtoğlu'na bıraktı. 80'lere ve 90'lara damga vuran parçalarını seslendiren Kurtoğlu, dillerden düşmeyen 'Duvardaki Resim', 'Yorgun Yıllarım' ve 'Hain Geceler' gibi birçok unutulmaz eserini seslendirdi. Ünlü sanatçının, son dönemde yeniden popüler olan 'Duyanlara Duymayanlara' şarkısına konser alanını dolduran Aliağalı müzikseverler hep birlikte eşlik etti. 'Duvardaki Resim' parçası seslendirildiği an da sahneye gelen Başkan Serkan Acar, şarkının bir bölümünde Kurtoğlu’na eşlik etti.  

Binler Önündeki Dansa Büyük Alkış
Cengiz Kurtoğlu'nun ardından sahneye Ümit Besen, hit parçası ‘Nikah Masası’ ile çıktı. Sahnede ‘Alışmak Sevmekten Zor’, ‘Dilek Taşı’ gibi sevilen parçalarını seslendiren usta isim, hayranlarına duygusal anlar yaşattı. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, ‘İşte Bu Bizim Hikayemiz’ şarkısında eşi Özlem Acar ile birlikte sahnede dans etti. Binler önündeki dans konser alanını dolduran müzikseverler tarafından büyük alkış aldı.  

Başkan Serkan Acar’dan Ünlü Sanatçılara Teşekkür
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağalı müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatan sanatçılara Aliağa Sanat Günleri’ne katılımlarından dolayı tek tek teşekkür ederek, kendilerine Aliağalı üretici kadınlar tarafından el emeği ile üretilen, Aliağa yöresine özgü, tarihi Helvacı Kilimi hediye etti. 

alg-nostalji-04.jpgalg-nostalji-03.jpgalg-nostalji-06.jpgalg-nostalji-08.jpgalg-nostalji-10.jpgalg-nostalji-11.jpgalg-nostalji-12.jpgalg-nostalji-13.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78