• BIST 8718.11
  • Altın 2246.816
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1911
  • İzmir 7 °C

Aliağa Ortaokulu’nda 3 Boyutlu Eğitim Sınıfı Açıldı

Aliağa Ortaokulu’nda 3 Boyutlu Eğitim Sınıfı Açıldı
İzmir’in Aliağa ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Aliağa Ortaokulu’nda üç boyutlu eğitim ve tasarım sınıfı açıldı

İzmir’in Aliağa ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Aliağa Ortaokulu’nda üç boyutlu eğitim ve tasarım sınıfı açıldı.

Eğitimde çığır açan 3D teknolojisi Aliağa Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencilerin hizmetine sunuldu. Öğrenciler fen bilimleri, matematik ve coğrafya gibi derslerde üç boyut teknolojisinden yararlanarak eğitim görecek.

Üç boyutlu eğitim ve tasarım sınıfının açılışına Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek, okul öğretmenleri ile sınıfın açılmasına katkı sunan firma yetkilileri katıldı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise programa katılamadığı için Aliağa Ortaokulu'na tebrik mesajını iletti. 

ALİAĞA ORTAOKULU MÜDÜRÜ LEYLA DOKUZOĞLU:  “BİLİM VE TEKNOLOJİ ALANINDAKİ GELİŞMELERİ İZLEMEK KURUMUMUZUN VİZYONUDUR”

Eğitim ve öğretim olanaklarını en üst düzeye çıkarmak istediklerini belirten Aliağa Ortaokulu Müdürü Leyla Dokuzoğlu, 2018/2019 eğitim öğretim yılı hedeflerimizden biri olan 3 boyutlu eğitim ve tasarım sınıfını oluşturduk. Biz eğitimcilerin görevi ülkemizin hedefleri doğrultusunda çocuklarımızı son teknoloji ile donatılmış bir şekilde yarına hazırlamaktır. Bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri, yenilikleri izlemek ve ülkemizin gelişmesine katkı sunmak hatta belirleyici olmak eğitim kurumumuzun vizyonudur. Ülkemizi emanet edeceğimiz pırıl pırıl çocuklarımızın daha iyi donanıma sahip olmaları için bizler elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu yılın diğer bir hedefi de iki yabancı dil eğitimi veren okulumuza dil laboratuvarı kazandırmak olacaktır” dedi.

“GÖRSEL İÇERİKLİ ANLATIMLAR DERSE OLAN İLGİYİ ARTTIRIYOR”

Yapılan ölçme ve değerlendirmelere göre görsel anlatıma dayalı konuların daha kısa sürede daha iyi anlaşıldığını da ifade eden Dokuzoğlu, “Görsel içerikli anlatımların öğrencinin derse olan ilgisini arttırdığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Konuyu anlama ve hatırlama oranını arttırdığı da tespit edilmiştir” dedi.

Aliağa Ortaokulu Müdürü Leyla Dokuzoğlu’nun açılış konuşmasının ardından üç boyutlu eğitim ve tasarım sınıfının kurulmasına katkı sunan firma yetkililerine protokol üyeleri tarafından plaketleri takdim edildi.

Daha sonra üç boyutlu eğitim ve tasarım sınıfını ziyaret eden katılımcılar 3D gözlükleri takarak yapılacak olan üç boyutlu eğitim hakkında okul öğretmenlerinden bilgi edindiler. Üç boyutlu sınıf açılış programı öğrenciler tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi ile son buldu. /EGE BASIN GRUBU

aliaga-ortaokulu-uc-boyutlu-egitim-1.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78