• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İzmir 16 °C

Anka Tiyatroseverlerle Buluşacak

Anka Tiyatroseverlerle Buluşacak
Aliağa Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü özel bir tiyatro gösterisi ile kutlayacak

Aliağa Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü özel bir tiyatro gösterisi ile kutlayacak.

Aliağa Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında ‘Anka’ isimli tiyatro oyunu gösterime sunulacak. 8 Mart 2019 Cuma günü kadınlar gününe özel olarak Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde sahnelenecek olan oyun saat 19.30’da başlayacak. Oyunda ALBET kadın oyuncuları rol alacak. 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ https://www.facebook.com/serkanacarorg

Sanat yönetmeni Demet Saka’nın yazdığı ve yönettiği oyunun konusu şöyle; “Toplumun kadın cinsiyetine biçtiği rol ve beklentiler, kadınların insan hakları kapsamında ki bazı haklarını elde edememesine ve kullanamamasına yol açmaktadır. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği bugün sadece bizim ülkemizin değil dünyanın bir sorunudur. Oysa cinsiyet eşitliği temel bir insanlık hakkıdır. Bugün eğitimde, is hayatında, toplumsal yasam alanlarında, ailede, kadına ve kız çocuklarına uygulanan geleneksel biçimcilik ve cinsiyetçi davranış kalıpları hala söylenecek çok sözümüz olduğunu bizlere gösterir. Anka oyunu, is hayatından eğitime, sosyal hayattan çocuk gelinlere kadar üzerimize biçilen rolleri sorgular. Oyun kendi içinde masalsı bir dili oluştururken ayni zamanda bir yandan masallardaki cinsiyetçi sembolleri de dile getirir. İsmini Zümrüdü Anka kuşundan alır. Anka kuşunun bilgeliği oyunun da yol göstericisidir. Kendini aramak, küllerinden yeniden doğmak sembollerini kadınla özleştirir. Toplumun farklı kesimlerinden kadın hikâyelerine ayna tutar. Umutsuzluğun içinde umudu dile getiren, masallar gibi sonu mutlu biten bir yolculuğun kapılarını aralar bizlere. Kadın olmanın altını çizer”

DAVETİYELER HİLAL MASADA

Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan oyunu izlemek isteyen tiyatroseverler oyunun sınırlı sayıdaki davetiyelerini Aliağa Belediyesi merkez hizmet binası giriş katında hizmet veren Hilal Masadan temin edebilecek. /EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediye-baskani-serkan-acar-foto-1-019.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78